• Vadym Boichenko, primarul din Mariupol, spune că armata rusă creează o catastrofă umanitară din cauza exploziilor.
  • Locuitorii spun că au loc bombardamente puternice asupra orașului.
  • Primarul orașului a declarat că Ucraina este distrusă ca nație.

Vadym Boichenko, primarul oraşului asediat Mariupol din sudul Ucrainei, spune că militarii ruşi creează „o catastrofă umanitară” în oraş, potrivit CNN. Locuitorii au raportat bombardamente puternice în timpul nopții, dar primarul din Mariupol, Vadym Boychenko, a declarat că autoritățile ucrainene au reușit să restabilească unele comunicații mobile, deși lucrau în timp ce orașul era bombardat și se trăgea asupra lui, a relatat CNN.

Într-o postare pe contul Telegram, primarul a oferit amănunte despre situaţia din oraş.

„Ei blochează aprovizionarea şi reparaţiile pentru electricitate, apă şi căldură. De asemenea, avariază calea ferată. Au distrus poduri şi trenuri, aşa că nu putem evacua femei, copii şi bătrâni din Mariupol”, a spus primarul Boichenko.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Rusia opreşte şi aprovizionarea cu alimente „blocându-le ca în fostul Leningrad în al doilea război mondial, distruge cu intenţie principalele elemente de infrastructură din oraş în ultimele şapte zile”, a mai spus primarul, care a adăugat că oraşul nu are lumină, apă şi căldură.

Lucrăm cu instituţiile internaţionale pentru a forma un coridor verde pentru misiuni umanitare. Încercăm să asigurăm oprirea focului pentru a reporni electricitatea”, a explicat Boichenko.

„Suntem distruşi ca naţie. Este un genocid asupra poporului ucrainean. Aceşti ipocriţi vin să salveze cetăţeni vorbitori de rusă, dar au aranjat exterminarea ucrainenilor, grecilor şi alte origini”, a precizat primarul oraşului Mariupol.

Orașul portuar ucrainean Mariupol suferă pierderi masive de vieți omenești și o pană de apă în timp ce se apără de un atac neîntrerupt al forțelor ruse, a declarat primarul Vadym Boichenko într-o transmisiune în direct la televiziunea ucraineană miercuri.

Forțele inamice de ocupație ale Federației Ruse au făcut totul pentru a bloca ieșirea civililor din orașul de o jumătate de milion de locuitori„, a spus el.