• Cuplul s-a căsătorit în 2003 și a avut o fiică, Oleksandra, un an mai târziu. Fiul lor, Kiril, s-a născut în 2013.
  • La fel ca soțul ei, care este licențiat în drept, Zelenska s-a îndepărtat de domeniul său de interes academic și a intrat în showbiz.
  • În ultimele săptămâni, Zelenska a folosit în mod repetat rețelele de socializare pentru a sublinia situația dificilă a națiunii sale.

Olena Zelenska, prima doamnă a Ucrainei, a postat marți o scrisoare deschisă adresată presei din întreaga lume, în care detaliază ceea ce a descris drept „uciderea în masă a civililor ucraineni.

În ultimele săptămâni, Zelenska a folosit în mod repetat rețelele de socializare pentru a evidenția situația dificilă a națiunii sale, însă niciuna nu a fost atât de directă ca recenta sa postare, care se încheie cu un strigăt de adunare: „Vom învinge. Datorită unității noastre. Unitatea față de dragostea pentru Ucraina. Glorie Ucrainei!”

Pe măsură ce soțul ei, președintele Volodimir Zelenski, a apărut ca o imagine a sfidării ucrainene față de invazia rusă, Zelenska a devenit din ce în ce mai vehementă pe internet ca mijloc de a-l susține și de a spori gradul de conștientizare internațională a situației dificile a țării lor.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Când Rusia a invadat Ucraina pentru prima dată, la 24 februarie, Zelenski a declarat într-o declarație video că el crede că grupuri de sabotaj inamice” au intrat în Kiev și că el este ținta lor numărul unu. Familia sa, a spus el, era a doua țintă. Locul unde se află soția și cei doi copii ai săi este secret, din motive de securitate. Cu toate acestea, Zelenska a jucat un rol activ pe rețelele de socializare, inspirându-și poporul și susținând rezistența față de forțele rusești, obținând în același timp sprijin din partea restului lumii. Numai pe Instagram, ea are 2,4 milioane de urmăritori.

Femeia în vârstă de 44 de ani a publicat scrisoarea deschisă marți pe diferitele sale platforme de socializare, precum și pe site-ul oficial al președintelui, ca răspuns la ceea ce ea a spus că a fost numărul copleșitor de instituții media din întreaga lume” care au solicitat un interviu cu ea.

Ea și-a început misiva pasionată – intitulată „Mărturisesc” – reamintind evenimentele din 24 februarie. „Tancuri au trecut granița ucraineană, avioane au intrat în spațiul nostru aerian, lansatoare de rachete ne-au înconjurat orașele”, a scris ea.

În pofida asigurărilor date de către mijloacele de propagandă susținute de Kremlin, care numesc aceasta o „operațiune specială” – este, de fapt, „uciderea în masă a civililor ucraineni”.

Zelenska a evidențiat victimele „terifiante și devastatoare” din rândul copiilor, descriind totodată modul în care bebelușii sunt născuți în adăposturi antiaeriene și a drumurilor „inundate” de refugiați.