• Zelenska a sosit marți la Casa Albă, fiind întâmpinată atât de președintele Joe Biden, cât și de prima doamnă Jill Biden.
  • Biden i-a oferit lui Zelenska un buchet de flori la sosire.
  • Biroul primei doamne a SUA a precizat că cele două prime doamne vor purta, de asemenea, o discuție bilaterală privată despre sprijinul SUA pentru guvernul Ucrainei și poporul său.

Prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, rostește un discurs în fața membrilor Congresului, în timp ce țara sa își continuă apărarea împotriva invaziei Rusiei. Zelenska se va adresa legislatorilor într-un auditoriu al Capitoliului Visitor Center – același cadru în care soțul ei, președintele ucrainean Volodimir Zelenski, a vorbit în mod virtual în fața Congresului în martie, la doar câteva săptămâni după ce armata rusă a intrat în țară.

Într-o scrisoare adresată colegilor săi marți, președintele Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, din California, a declarat că au existat povești îngrozitoare despre tratamentul brutal al femeilor și fetelor de către forțele rusești, inclusiv răpiri, deportări în Rusia și violuri.

Când am comentat unora că este revoltător și dezgustător că războiul produce astfel de atrocități, mi s-a spus că aceste crime barbare sunt ordonate direct de Putin, a spus Pelosi, referindu-se la președintele rus Vladimir Putin. Permiteți-mi să fiu clară: violarea copiilor nu poate fi o armă de război. Este o crimă de război!.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Zelenska a sosit marți la Casa Albă, fiind întâmpinată atât de președintele Joe Biden, cât și de prima doamnă Jill Biden. Biden i-a oferit lui Zelenska un buchet de flori la sosire.

Jill Biden, în comentariile de la o întâlnire bilaterală extinsă, a reflectat asupra vizitei sale de Ziua Mamei în Ucraina, spunând că nu poți merge într-o zonă de război și să te întorci fără să simți durerea și suferința oamenilor. De la această vizită, Jill Biden a colaborat cu o echipă din cadrul executivului pentru a contribui la abordarea provocărilor psihice cu care s-au confruntat mamele și copiii din Ucraina în timpul invaziei rusești.

Biroul primei doamne a SUA a precizat că cele două prime doamne vor purta, de asemenea, o discuție bilaterală privată despre sprijinul SUA pentru guvernul Ucrainei și poporul său.