• Rusia foloseşte violul şi violenţa sexuală ca parte a „strategiei sale militare” în Ucraina, a declarat un emisar al ONU.
  • Afirmaţia vine ca urmare a datelor publicate recent de ONU care a verificat sute de incidente de agresiune sexuală raportate în Ucraina începând cu luna februarie.
  • De la începutul invaziei ruseşti, oficialii ucraineni au acuzat în repetate rânduri forţele Moscovei de abuzuri sexuale asupra femeilor şi copiilor.

Rusia foloseşte violul şi violenţa sexuală ca parte a „strategiei sale militare” în Ucraina, a declarat un emisar al ONU, conform CNN.

Afirmaţia vine ca urmare a datelor publicate recent de un grup de experţi ONU care a verificat „peste o sută de cazuri” de viol sau de incidente de agresiune sexuală raportate în Ucraina începând cu luna februarie.

Când auzi femei depunând mărturii despre soldaţi ruşi echipaţi cu Viagra, este clar că este vorba de o strategie militară” , a declarat joi Pramila Patten, reprezentantul special al ONU pentru violenţă sexuală în conflicte, într-un interviu acordat AFP.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Ea a adăugat că în multe cazuri au fost implicaţi copii şi a mai spus că numărul real al victimelor este probabil să fie mult mai mare decât sugerează cifrele oficiale, deoarece crimele sexuale sunt adesea „subraportate” .

„Copiii sunt violaţi, torturaţi şi sechestraţi”

Există multe cazuri de violenţă sexuală împotriva copiilor care sunt violaţi, torturaţi şi sechestraţi” , a spus Patten.

De la începutul invaziei ruseşti, oficialii ucraineni au acuzat în repetate rânduri forţele Moscovei de abuzuri sexuale asupra femeilor şi copiilor, susţinând că acestea folosesc violul şi alte acte sexuale ca arme de război.

În iunie, ministrul adjunct al afacerilor interne din Ucraina, Kateryna Pavlichenko, a declarat că poliţia a primit aproximativ 50 de plângeri privind infracţiuni sexuale comise de soldaţii ruşi.

Procurorii investighează, de asemenea, acuzaţiile de viol în regiunea Harkov, după ce forţele ucrainene au recucerit recent teritoriul din această regiune.

CNN a vorbit cu femei ucrainene, una dintre ele o tânără însărcinată de 16 ani, care au împărtăşit relatări sfâşietoare în care au detaliat agresiuni sexuale.

Autorităţile ruse au negat acuzaţiile de crime de război în Ucraina.