• În tradiţionala scrisoare de Paşti adresată patriarhului Kirill al Bisericii Ortodoxe Ruse, Papa Francisc îndeamnă ca „trecerea de la moarte la noua viaţă în Cristos să devină o realitate pentru poporul ucrainean, care îşi doreşte o nouă auroră care să pună capăt întunericului războiului„.
  • Papa Francisc, potrivit uzanţei, a trimis o scrisoare de urări pascale patriarhilor Bisericilor orientale, catolice şi ortodoxe, care au sărbătorit Învierea Domnului în 24 aprilie.
  • Într-un interviu recent pentru cotidianul argentinian La Nacion, papa Francisc a vorbit despre anularea unei întâlniri cu patriarhul Kirill.

În tradiţionala scrisoare de Paşti adresată patriarhului Kirill al Bisericii Ortodoxe Ruse, Papa Francisc îndeamnă ca „trecerea de la moarte la noua viaţă în Cristos să devină o realitate pentru poporul ucrainean, care îşi doreşte o nouă auroră care să pună capăt întunericului războiului”.

Mesajul Papei, transmis în limba rusă, a fost publicat pe site-ul Patriarhiei Ortodoxe a Rusiei, notează vaticannews.va.

Papa Francisc a trimis o scrisoare de urări pascale tuturor celor care au sărbătorit Învierea Domnului pe 24 aprilie

Dragă frate”, scrie Pontiful în mesajul transmis Patriarhului Kirill şi publicat pe site-ul patriarchia.ru, „fie ca Duhul Sfânt să transforme inimile noastre şi să ne facă adevăraţi făcători de pace, mai ales pentru Ucraina, sfâşiată de război, pentru ca marea trecere pascală de la moarte la noua viaţă în Cristos să devină realitate pentru poporul ucrainean, care îşi doreşte o nouă auroră care să pună capăt la întunericul războiului”.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Simţim cu toţii povara suferinţei familiei noastre umane, strivită de violenţă, război şi numeroase injustiţii”, scrie în continuarea mesajului pe care Papa l-a trimis patriarhului ortodox rus.

Cu o inimă recunoscătoare”, spune Sfântul Părinte despre sărbătoarea Învierii, „vedem încă o dată că Domnul a luat asupra sa tot răul şi toată durerea lumii noastre”.

Moartea lui Cristos a fost începutul unei noi vieţi şi al eliberării de legăturile păcatului, dar şi o ocazie de bucurie pascală pentru noi, deschizând tuturor oamenilor calea de urmat pentru a trece de la umbra întunericului la lumina împărăţiei lui Dumnezeu”, scrie Papa Francisc, care îndeamnă la rugăciune reciprocă „pentru a duce o mărturie credibilă a mesajului evanghelic al lui Cristos înviat şi al Bisericii ca sacrament universal de mântuire”, astfel încât „toţi oamenii să intre în împărăţia dreptăţii, a păcii şi a bucuriei în Duhul Sfânt”.

Papa Francisc a vorbit despre anularea unei întâlniri cu patriarhul Kirill

Îmi pare rău”, a explicat pontiful, „pentru faptul că Vaticanul a trebuit să anuleze a doua întâlnire cu patriarhul Kirill, pe care o programasem pentru luna iunie la Ierusalim. Diplomaţia noastră a considerat că o întâlnire între noi în acest moment ar putea să aducă multă confuzie”, a mai spus papa Francisc, care a avut o primă întâlnire cu patriarhul Kirill în 2016, într-o sală din aeroportul de la Havana, în Cuba, când au semnat o declaraţie comună.

Ultimul contact direct dintre papa Francisc şi patriarhul Kirill a avut loc pe 16 martie, în cadrul unei convorbiri video în care pontiful a spus, printre altele, că „Biserica nu trebuie să folosească limba politicii, ci limbajul lui Isus”.