• România este a doua ţară din UE, după Polonia, în funcţie de numărul de ucraineni găzduiţi în luna mai 2022 de la începutul războiului din Ucraina.
  • Polonia a acordat peste 96.000 de statute de protecţie temporară ucrainenilor care au fugit din calea războiului în luna mai, iar România a acordat peste 20.000 de astfel de statute.
  • Pe locul trei se află Bulgaria, unde s-au acordat peste 19.800 de astfel de documente ucrainenilor în mai, potrivit datelor Eurostat, biroul de statistică al Uniunii Europene.

România este a doua ţară din UE, după Polonia, în funcţie de numărul de ucraineni găzduiţi în luna mai 2022 de la începutul războiului din Ucraina.

Polonia a acordat peste 96.000 de statute de protecţie temporară ucrainenilor care au fugit din calea războiului în luna mai, iar România a acordat peste 20.000 de astfel de statute.

Pe locul trei se află Bulgaria, unde s-au acordat peste 19.800 de astfel de documente ucrainenilor în mai, potrivit datelor Eurostat, biroul de statistică al Uniunii Europene, citat de Ziarul Financiar.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ

Directiva europeană privind protecţia temporară oferă benefi­ciarilor o serie de drepturi, printre care se află: un permis de şedere pe întreaga durată a protecţiei (care poate dura de la un an la trei ani), accesul la angajare, acces la cazare, accesul la îngrijiri medicale, accesul la educaţie pentru persoanele sub 18 ani la sistemul de învăţământ de stat.