• Oficialii din Ucraina au anunţat numărul oficial de copii care au decedat, prinşi în vâltoarea evenimentelor de pe front.
  • Numărul deceselor copiilor în Ucraina de la începutul invaziei ruse rămâne stabil, în timp ce cei răniţi sunt în creştere, reiese din ultimele date publicate de Procuratura Generală din Kiev.
  • „În dimineaţa zilei de 20 aprilie, numărul oficial al copiilor morţi nu s-a schimbat: 205. Numărul răniţilor a crescut la 373 (n.r.- era 367, ieri)”, transmite Parchetul pe Telegram.

Oficialii din Ucraina au anunţat numărul oficial de copii care au decedat, prinşi în vâltoarea evenimentelor de pe front.

Numărul deceselor copiilor în Ucraina de la începutul invaziei ruse rămâne stabil, în timp ce cei răniţi sunt în creştere, reiese din ultimele date publicate de Procuratura Generală din Kiev.

„În dimineaţa zilei de 20 aprilie, numărul oficial al copiilor morţi nu s-a schimbat: 205. Numărul răniţilor a crescut la 373 (n.r.- era 367, ieri)”, transmite Parchetul pe Telegram.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Între timp Rusia dă un nou ultimatum

Rusia a dat miercuri un nou ultimatum luptătorilor ucraineni care încă rezistă în Mariupol pentru a se preda, după ce a declanşat noua sa ofensivă din est, în timp ce guvernele occidentale au promis mai mult ajutor militar Kievului, scrie Reuters.

Mii de soldaţi ruşi susţinuţi de artilerie şi baraje de rachete avansau în ceea ce oficialii ucraineni au numit Bătălia din Donbas.

Invazia, care durează de aproape opt săptămâni, nu a reuşit să ducă la capturarea a niciunuia dintre cele mai mari oraşe din Ucraina, forţând Moscova să se reorienteze spre regiunile separatiste.

Cel mai mare atac asupra unui stat european din 1945 încoace a dus la fuga a aproape 5 milioane de oameni în străinătate şi a redus oraşele la ruine.

Rusia lovea uzina siderurgică Azovstal, principala fortăreaţă rămasă în Mariupol, cu bombe de tip „bunker-buster”, a declarat marţi seara târziu un consilier prezidenţial ucrainean. Reuters nu a putut verifica detaliile.

Lumea priveşte uciderea copiilor online şi rămâne tăcută”, a scris consilierul Mykhailo Podolyak pe Twitter.