• Cel puțin 70.000 de persoane și-au părăsit locuințele din provincia Herson din sudul Ucrainei în decurs de o săptămână, a declarat miercuri un oficial instalat de Moscova în regiune.
  • El a adăugat că acest număr ar putea fi mai mare, deoarece oamenii ar fi putut folosi propriile bărci pentru a traversa râul în loc de feriboturile organizate.
  • Autorităţile de ocupaţie din regiunea Herson au anunţat la 19 octombrie începerea evacuărilor de civili din zona în faţa avansării trupelor ucrainene.

Peste 70.000”  de civili şi-au părăsit locuinţele „într-o săptămână”  în regiunea Herson, după ce autorităţile de ocupaţie proruse au demarat evacuarea lor la 19 octombrie, potrivit The Guardian, care îl citează pe liderul prorus al regiunii instalat de Moscova.

Sunt sigur că peste 70.000 de persoane au plecat într-o săptămână după ce a fost organizată traversarea”  de pe malul drept al fluviului Nipru pe cel stâng, mai departe de linia frontului, a declarat Vladimir Saldo, şeful administraţiei de ocupaţie rusă, în direct la postul de televiziune Krîm24.

Autorităţile de ocupaţie din regiunea Herson au anunţat la 19 octombrie începerea evacuărilor de civili din zona în faţa avansării trupelor ucrainene.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

De la începutul lunii septembrie, armata ucraineană a avansat în mod progresiv în această regiune anexată de Moscova la sfârşitul aceleiaşi luni dar pe care Rusia nu o controlează în totalitate.

Câştigurile teritoriale realizate de militarii ucraineni au determinat astfel autorităţile proruse să ceară populaţiei civile să-şi părăsească locuinţele şi să traverseze fluviul Nipru pe malul stâng, mai departe de linia frontului.

Vladimir Saldo a anunţat miercuri „interdicţie de intrare în zona malului drept al regiunii pe o durată de şapte zile”  având în vedere „situaţia tensionată pe linia de contact” .

Şeful administraţiei de ocupaţie ruse a evocat „pericolul imediat de inundare a teritoriilor din regiunea Herson şi de distrugere masivă a infrastructurilor civile”  de către Kiev, potrivit lui, pentru a justifica o astfel de măsură.

Autorităţile de ocupaţie ruse acuzaseră vineri Kievul că a ucis patru persoane într-un bombardament asupra unui pod peste Nipru, ceea ce armata ucraineană a negat.