• Moscova a respins acuzațiile Ucrainei și ale națiunilor occidentale de crime de război.
  • Kremlinul a negat că a vizat civili în ceea ce Kremlinul numește o operațiune militară specială de demilitarizare a vecinului său.
  • Șeful poliției regionale din Kiev, Andriy Nebytov, a declarat că rănile de glonț de la extremitățile bărbaților arată că aceștia au fost torturați.

Poliția ucraineană a declarat sâmbătă că a găsit cadavrele a trei bărbați civili în districtul Bucea, la nord de Kiev, legați și, în unele cazuri, încătușați, cu mai multe răni de glonț care, potrivit poliției, indică faptul că au fost torturați.

Kievul afirmă că peste 1.000 de cadavre au fost descoperite în Bucea sau în împrejurimi, unde susține că au fost supuse unor abuzuri sistematice de către forțele rusești care au ocupat zona timp de mai multe săptămâni într-o încercare eșuată de a cuceri capitala. Moscova respinge această acuzație.

Într-un videoclip postat pe YouTube, șeful poliției regionale din Kiev, Andriy Nebytov, a declarat că rănile de glonț de la extremitățile bărbaților arată că aceștia au fost torturați, adăugând: „În cele din urmă, fiecare dintre bărbați a fost împușcat în ureche”. Videoclipul conținea, de asemenea, imagini care pretindeau că arată mormântul și corpurile însângerate, cu fețele estompate.

Recomandări

CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?

Ministerul rus al Apărării nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii pe e-mail cu privire la relatarea lui Nebytov. Nebytov a declarat că bărbații au fost găsiți în morminte puțin adânci în pădurile din apropierea satului Myrotske, în apropierea a ceea ce au fost poziții militare rusești, legați la ochi și la mâini, iar unii dintre ei erau cu călușul în gură. Hainele bărbaților arătau că erau civili, a spus el, adăugând că nu se cunoaște identitatea lor, deoarece fețele lor au fost desfigurate de tortură.

Nebytov a declarat că laboratoarele medico-legale au examinat până acum un total de 1.202 cadavre de civili despre care se crede că au fost uciși de ocupanții ruși în regiunea Kiev.