• Poliția spaniolă a interceptat alte trei scrisori-capcană și colete conținând ochi de animale, adresate ambasadei Ucrainei la Madrid și consulatelor sale din Barcelona și Malaga.
  • Personalul de securitate al serviciului poștal a detectat noile plicuri în timpul controlului de luni dimineață și a alertat poliția, au precizat sursele menționate.
  • Ambasada Ucrainei la Madrid a primit vineri un pachet cu ochi de animale despre care ministerul de interne a declarat că purta o ștampilă străină.

Poliția spaniolă a interceptat alte trei scrisori-capcană și colete conținând ochi de animale, adresate ambasadei Ucrainei la Madrid și consulatelor sale din Barcelona și Malaga, au declarat surse din cadrul poliției apropiate anchetei pentru The Guaradian.

Săptămâna trecută, Ucraina a declarat că o serie de „pachete sângeroase” au fost trimise la misiunile sale din Europa, la scurt timp după ce o scrisoare-bombă a explodat la ambasada Ucrainei din Spania și după ce poliția a dezamorsat altele trimise, printre alții, premierului Pedro Sánchez.

Personalul de securitate al serviciului poștal a detectat noile plicuri în timpul controlului de luni dimineață și a alertat poliția, au precizat sursele menționate. Ofițerii nu au găsit în interior substanțe explozive sau inflamabile, au adăugat sursele.

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Ambasada Ucrainei la Madrid a primit vineri un pachet cu ochi de animale despre care ministerul de interne a declarat că purta o ștampilă străină, potrivit Reuters.

Probele din acel pachet împărtășite cu serviciul poștal au ajutat personalul acestuia să îl detecteze pe cel mai recent, au adăugat sursele poliției.

Sâmbătă, o sursă familiarizată cu ancheta a declarat pentru Reuters că cele șase scrisori-bombă par să fi fost postate din orașul Valladolid, situat în nordul țării.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe, Oleg Nikolenko, a confirmat luni cele mai recente interceptări și a declarat că în prezent sunt cunoscute 21 de cazuri în care astfel de amenințări au fost trimise către misiuni diplomatice din 12 țări.