• Presa din Republica Moldova vorbește despre un posibil atac la Tiraspol, asupra clădirii Ministerului Securității de Stat al Transnistriei.
  • Mai mult, presa de stat din Rusia acuză un atac cu lansatoare de rachetă sau grenadă, așadar un act de război la adresa rușilor din acea zonă.
  • „Acțiunea” se potrivește perfect scenariului lansat de americani în urmă cu câteva săptâmâni, conform căruia Rusia va plănui atacuri sub „steag fals” pentru a se victimiza și a folosi drept pretext pentru invazie acel atac „terorist”.

Presa din Republica Moldova vorbește despre un posibil atac la Tiraspol, asupra clădirii Ministerului Securității de Stat al Transnistriei. Presa de stat din Rusia e mult mai categorică, vorbind despre un atac cu lansatoare de rachete asupra clădirii.

„Imagini apărute în rețelele de socializare online înfățișează intervenția miliției și pompierilor transnistreni la sediul „MGB” de la Tiraspol, în urma incidentului din 25 aprilie 2022”, potrivit Radio Europa Liberă Moldova.

Conform surselor locale, sediul așa numitului Minister al Securității din Tiraspol (MGB) a fost atacat în jurul orei 17:00. Clădirea a fost avariată la etajele superioare, iar martorii ocular au vorbit despre zgomote puternice și geamuri sparte. Circulația în zonă a fost oprită, însă nu există detalii despre victime.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

La fața locului au sosit salvatorii și pompierii, iar autoritățile separatiste, la fel ca și presa rusă, vorbesc despre un atac cu aruncătoare de grenade sau rachete.  Un asemenea obiect apare în fotografiile de la fața locului, semnalează presa din Moldova.

La Chișinău, Serviciul de Informații și Securitate (SIS) s-a întrunit în ședință de urgență, potrivit TV8. Directorul SIS, Alexandru Esaulenco, a declarat că serviciul colectează informații. „Preventiv este vorba despre două lansatoare de rachete, dar se verifică toate informațiile”, a punctat Esaulenco.

Conform Agora.md, „biroul politici de reintegrare își exprimă îngrijorarea în legătură cu incidentul care s-a produs astăzi în orașul Tiraspol, se arată într-un comunicat publicat luni pe site-ul Guvernului Republicii Moldova:

”Potrivit informației disponibile, persoane neidentificate au efectuat împușcături din aruncător de grenade asupra sediului așa-numitei structuri de securitate din regiune. Conform datelor preliminare nu există victime sau persoane rănite. Obiectivul urmărit de incidentul de astăzi ține de crearea pretextelor pentru tensionarea situației de securitate în regiunea transnistreană, necontrolată de autoritățile constituționale. În acest context, Biroul politici de reintegrare cheamă la păstrarea calmului și împreună cu instituțiile naționale competente monitorizează evoluțiile cazului menționat”.

Autoritățile din Ucraina au avertizat, la două ore după atac, că totul a fost programat de FSB-ul rusesc pentru a crea un pretext de a invada Moldova.