• Primăria Capitalei sare în ajutorul copiilor din Ucraina veniți în țara noastră.
  • Instituția a pus la dispoziție două Centre de zi.
  • Voluntarii vorbitori de limba rusă și de limba ucraineană sunt așteptați acolo.

Primăria Capitalei a sărit în ajutorul copiilor din Ucraina care s-au refugiat în România. Aceasta a pus la dispoziție două Centre de zi. Centrele sunt situate pe strada Turnu Măgurele nr. 17 A, sector 4 şi pe Şoseaua Ştefan Cel Mare nr. 1, sector 1.

Persoanele vorbitoare de limba ucraineană/rusă, interesate să se implice voluntar în activităţi educaţionale alături de copiii ucraineni, sunt rugate să se înscrie, începând de astăzi, 4 martie, la adresa de e-mail registratura@dgas.ro. Mai mulți psihologi și psihiatrii români s-au oferit să le acorde ajutor de specialitate copiilor.

UNICEF sare în apărarea copiilor din Ucraina

UNICEF ​​a spus că își întărește capacitatea de a ajuta refugiații ucraineni din Moldova, România, Ungaria, Slovenia și Polonia ca „prim apel”. Agenția responsabilă cu furnizarea de ajutor umanitar pentru copii și-a arătat îngrijorarea față de cei 7, 5 milioane de copii din Ucraina afectați, în mod direct, de războiul care are loc acum.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

UNICEF a avertizat că, dacă luptele nu se potolesc, zeci de mii de familii ar putea fi strămutate, ceea ce ar putea duce la o escaladare dramatică a nevoilor umanitare.

UNICEF lucrează în estul Ucrainei, pentru a intensifica programele de salvare a vieții copiilor. Aceasta include transportul cu camioane de apă potabilă în zonele afectate de conflict, prepoziționarea de provizii de sănătate, igienă și educație, de urgență, cât mai aproape de comunitățile aflate în apropierea liniei de contact și colaborarea cu municipalitățile pentru a se asigura că există ajutor imediat pentru copiii și familiile care au nevoie. Echipele mobile susținute de UNICEF oferă, de asemenea, îngrijire psihosocială copiilor traumatizați de insecuritatea cronică.”, a declarat UNICEF, potrivit unui comunicat al său emis joi.