• În colaborare cu Banca Mondială, se întocmește un raport de Evaluare a pagubelor, a pierderilor și a necesităților”.
  • Odată ce acesta va fi finalizat, se intenționează să se elaboreze Planul de renaștere a orașului Mariupol.
  • De fapt, 90% din întreaga infrastructură a orașului are pagube de diferite grade de gravitate.

Vadym Boychenko nu-și face iluzii. Rușii, spune primarul din Mariupol, nu vor părăsi niciodată orașul de bună voie. Armata ucraineană, adaugă el, îi va expulza.

De fapt, el este atât de încrezător că acea zi va veni, încât tocmai a fost în Polonia și a semnat un acord cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare pentru a reconstrui orașul său distrus atunci când rușii vor pleca.

În colaborare cu Banca Mondială, se întocmește un raport de Evaluare a pagubelor, a pierderilor și a necesităților” pentru a cuantifica pagubele la apă, canalizare, transport public și iluminat. Odată ce acesta va fi finalizat, se intenționează să se elaboreze Planul de renaștere a orașului Mariupol.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
SCADE INTERESUL PENTRU VISION PRO
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”

Mariupol va rămâne în istorie ca unul dintre cele mai puternic bombardate, bombardate și atacate cu rachete de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace. Timp de luni de zile, după invazia Rusiei din februarie, un nucleu dur de apărători a rezistat, în principal în tunelurile din interiorul sinistrului și distopicului Combinat siderurgic Azovstal din epoca sovietică, în timp ce mare parte din orașul din jurul lor a fost redus la ruine. Se estimează că cel puțin 20.000 de persoane au fost ucise în timpul asediului.

În două luni”, spune primarul Boychenko, trupele rusești au provocat mai multe pagube la Mariupol decât au făcut trupele germane în doi ani de ocupație în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

De fapt, 90% din întreaga infrastructură a orașului are pagube de diferite grade de gravitate. Unsprezece din 15 spitale au fost distruse, 39 din 63 de școli au fost distruse, 25 din 79 de grădinițe au fost complet distruse.”