• Germania, care produce Leopard 2, are un rol cheie, deoarece vehiculele au restricţii în ceea ce priveşte reexportul.
  • Olaf Scholz se află sub o presiune internaţională din ce în ce mai mare.
  • Preşedintele finlandez Sauli Niinistö şi-a arătat, de asemenea, disponibilitatea de a furniza tancurile de luptă.

Producătorul german de armament Rheinmetall nu va putea livra Ucrainei tancuri Leopard 2 până în 2024, a declarat directorul executiv al companiei.

Cerinţele de reparaţii şi recondiţionare ar dura până la începutul anului viitor pentru a livra tancurile, chiar dacă decizia de a trimite tancurile noastre Leopard la Kiev ar veni mâine”, a declarat directorul general al Rheinmetall, Armin Papperger, pentru ziarul Bild am Sonntag, citat de POLITICO.

Olaf Scholz se află sub o presiune internaţională din ce în ce mai mare pentru a lua o decizie importantă: să dea sau nu undă verde pentru ca tancurile de luptă germane să fie trimise în Ucraina

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Rheinmetall are 22 de Leopard 2 şi 88 de vehicule mai vechi Leopard 1, a declarat Papperger. Germania are aproximativ 350 de tancuri Leopard 2, dar există întrebări cu privire la câte ar putea fi sacrificate pentru a fi trimise Ucrainei.

Preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, a declarat săptămâna aceasta că ţara sa va transfera tancuri Leopard 2 Ucrainei, iar preşedintele finlandez Sauli Niinistö şi-a arătat, de asemenea, disponibilitatea de a furniza tancurile de luptă.

Germania, care produce Leopard 2, are un rol cheie, deoarece vehiculele au restricţii în ceea ce priveşte reexportul. Dar vicecancelarul Robert Habeck a declarat joi că Berlinul nu va sta în calea aliaţilor care doresc să livreze tancurile Ucrainei, chiar dacă guvernul german ezită să se angajeze într-un astfel de demers.

Presiunea asupra Berlinului a crescut sâmbătă, odată cu decizia Marii Britanii de a trimite 14 tancuri de luptă Challenger 2 în Ucraina.

Papperger a declarat că Rheinmetall nu poate repara tancurile Leopard „fără un contract”, iar costul ar fi de câteva sute de milioane de euro”.