• Cel puțin opt civili au murit astăzi la Irpin, încercând să fugă din oraș.
  • Armata rusă a bombardat poduri și căi ferate, împiedicând evacuarea civililor.
  • Și la Harkov luptele au fost intense, mai multe blocuri fiind avariate de tirul rusesc.

După a treia rundă de negocieri Rusia-Ucraina, Putin a propus deschiderea coridoarelor umanitare pentru civilii ucraineni azi, la ora 9.00, în cinci orașe: Kiev, Cernigău, Harkov, Sumî și Mariupol. Bombardamentele nu s-au oprit, ieri, în orașele Irpin și Harkov. Țintele, însă, au fost ucrainenii civili care au încercat să fugă din oraș.

În timpul evacuării civililor, opt persoane au fost ucise, a declarat primarul orașului Irpin. Rușii au aruncat în aer șinele de cale ferată, făcând imposibilă evacuarea cu trenuri. Și în Harkov s-au dat lupte crâncene, iar civilii au fost răniți sau uciși. Clădirea Curții de Apel a fost distrusă. Și mai multe blocuri au fost bombardate .

La un punct de control din afara orașului, un blindat rus a tras cu mitraliera în fortele de apărare ucrainiene.
Nu se știe dacă acestea escortau civili.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Evacuarea populaţiei din Irpin continuă. Acest lucru este raportat de Serviciul de Stat de Urgenţă. Oamenii sunt trimişi prin satul Romanovka la Kiev. Deja 150 de persoane au fost evacuate în această dimineaţă. Cu o zi înainte, 2.000 de oameni au fost scoşi din oraş.

Alte coridoare umanitare propuse de Rusia ar trece prin Rusia sau Belarus, lucru pe care autorităţile ucrainene l-au respins anterior.

Civilii au fost prinşi în capcană de luptă de când trupele ruseşti au invadat Ucraina la 24 februarie. Moscova numeşte acţiunile sale în Ucraina o operaţiune militară specială.