• Anterior, cetăţenii cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani şi străinii cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani se puteau înrola în armata rusă.
  • Potrivit TASS, aceştia consideră că eliminarea limitei superioare de vârstă va atrage specialişti în domenii precum asistenţa medicală, ingineria şi comunicaţii.
  • Modificările legislative intervin în contextul în care Rusia înregistrează pierderi importante în Ucraina.

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat o lege care elimină limita superioară de vârstă pentru ruşi şi străini pentru a se înrola în armată, cu contract, potrivit agenţiei de presă de stat TASS, citată de Reuters.

Duma de Stat a Rusiei a adoptat miercuri proiectul de lege.

Anterior, cetăţenii cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani şi străinii cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani se puteau înrola în armata rusă.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Modificările au fost redactate de şeful Comisiei pentru apărare din Duma de Stat, Andrei Kartapolov, şi de primul său adjunct, Andrei Krasov. Potrivit TASS, aceştia consideră că eliminarea limitei superioare de vârstă va atrage specialişti în domenii precum asistenţa medicală, ingineria şi comunicaţii.

În nota explicativă a proiectului de lege se menţionează, de asemenea, că utilizarea armelor de înaltă precizie şi a echipamentelor militare necesită specialişti, iar aceştia dobândesc experienţa până la vârsta de 40-45 de ani.

Modificările legislative intervin în contextul în care Rusia înregistrează pierderi importante în Ucraina.