Putin îi transmite șefului AIEA că Moscova este „deschisă la dialog” cu privire la centrala nucleară Zaporojie

FOTO - Hepta
  • Președintele rus Vladimir Putin i-a declarat marți șefului agenției nucleare a ONU, Rafael Grossi, că este ,,deschis la dialog” cu privire la centrala nucleară Zaporojie.
  • ,,Sunt bucuros că putem discuta toate problemele de interes comun şi care chiar ar putea genera preocupări pentru unii. Spre exemplu, în privinţa Centralei nucleare Zaporijie.” , a subliniat Vladimir Putin la întâlnirea cu Rafael Grossi.
  • Directorul AIEA a declarat că discuţia este ,,foarte importantă şi indispensabilă” , întrucât există ,,probleme privind securitatea nucleară, mai ales la Centrala Zaporijie„.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a admis marţi seară, la întâlnirea cu directorul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, că situaţia de la Centrala nucleară Zaporojie generează ,,preocupări” , dar a subliniat că Moscova este deschisă ,,dialogului”.

,,Observăm că astăzi există elemente de politizare periculoasă în mod excesiv a tot ceea ce este legat de activităţile nucleare. Noi sperăm foarte mult că, datorită eforturilor dumneavoastră, vom putea reduce această retorică şi vom putea aduce la normalitate cooperarea, în pofida tuturor turbulenţelor şi a proceselor complexe care se întâmplă pe scena globală” , a afirmat Vladimir Putin, conform postului de televiziune CNN.

,,Sunt bucuros că putem discuta toate problemele de interes comun şi care chiar ar putea genera preocupări pentru unii. Spre exemplu, în privinţa Centralei nucleare Zaporijie. În orice caz, noi suntem deschişi dialogului şi sunt bucuros să vă văd” , a subliniat Vladimir Putin la întâlnirea cu Rafael Grossi.

Directorul AIEA a declarat că discuţia este ,,foarte importantă şi indispensabilă” , întrucât există ,,probleme privind securitatea nucleară, mai ales la Centrala Zaporijie„. ,,După cum ştiţi, am depus eforturi în încercarea de a evita un accident nuclear care poate avea efecte majore în general şi în special în această regiune” , a subliniat Rafael Grossi.