• Putin a declarat drept „un succes” acțiunea de eliberare a Mariupolului și își explică decizia prin dorința de a salva vieţi. El însă a cerut menţinerea unei blocade asupra zonei industriale
  • Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a confirmat că Rusia controlează cea mai mare parte a orașului portuar Mariupol, dar forțele ucrainene rămân acolo alături de mii de civili blocați în orașul asediat.
  • Și Biden a vorbit despre situație. Președintele american spune că indiferent de situație Putin trebuie să permită ajutoarelor umanitare să intre în Ucraina pentru a permite celor blocați în interiorul uzinei Azovstal să iasă.

Preşedintele rus Vladimir Putin a anulat joi ordinul de luare cu asalt a combinatului Azovstal din Mariupol, unde sunt baricadaţi 2.000 de militari ucraineni.

Putin a declarat drept „un succes” acțiunea de eliberare a Mariupolului și își explică decizia prin dorința de a salva vieţi. El însă a cerut menţinerea unei blocade asupra zonei industriale

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a confirmat că Rusia controlează cea mai mare parte a orașului portuar Mariupol, dar forțele ucrainene rămân acolo alături de mii de civili blocați în orașul asediat.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Zelenski a declarat că Ucraina a oferit toate opţiunile Rusiei pentru a ajuta la trecerea în siguranţă a trupelor şi a civililor departe de Mariupol. Cu toate acestea, el a spus că încă aşteaptă răspunsul Rusiei.

Și Biden a vorbit despre situație. Președintele american spune că indiferent de situație Putin trebuie să permită ajutoarelor umanitare să intre în Ucraina pentru a permite celor blocați în interiorul uzinei Azovstal să iasă.