• FSB-ul rusesc a arestat peste 200 de persoane și a torturat zeci de persoane, potrivit unui raport susținut de guvernul SUA.
  • Săptămâna trecută, Rusia și-a retras trupele dintr-un „buzunar” de pe malul vestic al râului Nipru din Ucraina, care include Herson, singura capitală regională pe care a capturat-o de la invazia din februarie.
  • Rusia neagă faptul că trupele sale vizează civili sau au comis atrocități.

Sute de persoane au fost reținute sau au dispărut în Herson în timp ce aceasta se afla sub controlul Rusiei în acest an, iar zeci de persoane ar fi fost torturate, au concluzionat cercetătorii de la Universitatea Yale într-un raport susținut de Departamentul de Stat al SUA, potrivit The Independent.

„Rusia trebuie să oprească aceste operațiuni și să își retragă forțele pentru a pune capăt unui război inutil pe care nu poate și nu îl va câștiga – indiferent cât de abjecte și disperate sunt tacticile sale” , a declarat Departamentul de Stat într-o declarație referitoare la raport.

Raportul, consultat și de Reuters înainte de publicarea sa de vineri, documentează detențiile și disparițiile a 226 de persoane din Herson între martie și octombrie, dintre care un sfert ar fi fost torturate și cinci au murit în custodie sau la scurt timp după aceea.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Săptămâna trecută, Rusia și-a retras trupele dintr-un „buzunar” de pe malul vestic al râului Nipru din Ucraina, care include Herson, singura capitală regională pe care a capturat-o de la invazia din februarie.

Rusia neagă faptul că trupele sale vizează civili sau au comis atrocități.

Nathaniel Raymond, directorul executiv al laboratorului, a declarat că raportul coroborează avertismentele lansate de Statele Unite înaintea conflictului cu privire la utilizarea de către Rusia a listelor de capturare și ucidere a civililor.

Aceasta este cea mai puternică dovadă că acest lucru se întâmplă” , a declarat Raymond.