• Asistenţa acordată de România refugiaţilor din Ucraina a fost în valoare de 63 de milioane de euro, a declarat vineri Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.
  • Ministrul român a spus că atrocităţile şi crimele de război nu pot să rămână nepedepsite, iar România sprijină eforturile comunităţii internaţionale pentru investigarea acestor încălcări ale dreptului internaţional.
  • Bogdan Aurescu a spus că România a reacţionat promt prin a oferi adăpost şi asistenţă refugiatilor ucraineni.

Asistenţa acordată de România refugiaţilor din Ucraina a fost în valoare de 63 de milioane de euro, a declarat vineri Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu. Acesta a reiterat sprijinul României pentru aspiraţiile europene ale Ucrainei.

Vreau să te felicit din inimă pentru activitatea excepţională pe care o desfăşori în beneficiul Ucrainei şi al valorilor noastre comune”, a spus Bogdan Aurescu în timpul unei conferinţe de presă organizată împreună cu Ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba.

Ministrul român a spus că atrocităţile şi crimele de război nu pot să rămână nepedepsite, iar România sprijină eforturile comunităţii internaţionale pentru investigarea acestor încălcări ale dreptului internaţional.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Peste 800.000 de refugiaţi au intrat până acum în România

Bogdan Aurescu a spus că România a reacţionat promt prin a oferi adăpost şi asistenţă refugiatilor ucraineni.

Asistenţa acordată acestor persoane, inclusiv celor care au rămas în România, a fost în valoare de peste 63 de milioane de euro, constând în acces gratuit la servicii medicale, la învăţământ, de asemenea, în măsuri de sprijin pentru copii, asigurarea transportului gratuit pe teritoriul României, deschiderea pieţei muncii”, a spus ministrul de Externe.

Acesta a mai declarat că este convins că Ucraina va câştiga acest război şi a dat asigurări că România va participa la procesul de reconstrucţie. De asemenea, Bogdan Aurescu a reiterat sprijinul pentru aspiraţiile europene ale Ucrainei.

Vreau să adresez felicitări Ucrainei pentru transmiterea răspunsului la prima parte a chestionarului pentru aderarea la UE şi vreau să reiterez şi cu acest prilej sprijinul extrem de puternic al României pentru aspiraţiile europene ale Ucrainei”, a mai spus Aurescu.