• Preşedinţia Rusiei a respins categoric, luni, acuzaţiile privind atrocităţile comise în orăşelul Bucha, situat la periferia Kievului.
  • Aleksandr Bastrikin, preşedintele Comisiei ruse pentru Investigaţii, a anunţat iniţierea unei anchete privind atrocităţile de la Bucha. 
  • Ministerul de Interne de la Kiev acuză armata rusă de uciderea a sute de civili în orăşelul Bucha.

Preşedinţia Rusiei a respins categoric, luni, acuzaţiile privind atrocităţile comise în orăşelul Bucha, situat la periferia Kievului, şi a anunţat propria anchetă în acest caz, pe care îl consideră un nou efort de discreditare a armatei ruse.

„Respingem categoric toate acuzaţiile”, a declarat luni Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de cotidianul Le Figaro, subliniind că Ministerul Apărării de la Moscova a depistat indicii privid „falsificarea imaginilor”.

Din ceea ce am văzut până acum, noi nu avem încredere în acele imagini. Cerem comunităţii internaţionale să nu tragă concluzii pripite şi măcar să asculte argumentele Rusiei„, a subliniat Dmitri Peskov.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

La rândul său, Aleksandr Bastrikin, preşedintele Comisiei ruse pentru Investigaţii, a anunţat iniţierea unei anchete privind atrocităţile de la Bucha.

Din informaţiile noastre, pentru a discredita personalul militar rus, Ministerul ucrainean al Apărării a distribuit presei occidentale înregistrări video de la Bucha, din regiunea Kiev, ca fiind dovezi despre masacrarea civililor”, a subliniat Aleksandr Bastrikin, citat de CNN.

Ministerul de Interne de la Kiev acuză armata rusă de uciderea a sute de civili în orăşelul Bucha. Cadavrele au fost descoperite după retragerea trupelor ruse din această zonă.