• Rusia și-a intensificat războiul împotriva Ucrainei cu bombardiere strategice, drone și rachete care atacă obiective civile din întreaga țară.
  • Forțele aeriene ucrainene au declarat că rachetele S-300 au fost îndreptate spre provinciile Harkov și Zaporojie.
  • Bombardamentele ar putea fi un efort al Rusiei de a înmuia apărarea Ucrainei înainte de un atac terestru, pe care Kievul crede că Moscova îl plănuiește în est.

Rusia și-a intensificat războiul împotriva Ucrainei cu bombardiere strategice, drone și rachete care atacă obiective civile din întreaga țară. Ultima ofensivă militară a Moscovei se pregătea de câteva zile și pare să se accelereze înainte de aniversarea unui an de la invazie, la 24 februarie.

Trupele rusești au lansat 71 de rachete de croazieră și șapte drone Shahed de joi seara, a declarat șeful armatei ucrainene, generalul Valerii Zaluzhnyi. Armata ucraineană au declarat că au doborât 61 de rachete de croazieră și cinci drone. Se crede că rachetele au fost lansate de bombardierele strategice Tu-95 ale lui Vladimir Putin și de navele marinei din Marea Neagră.

S-300 au fost lansate din regiunea Belgorod, chiar în interiorul Rusiei, și din partea ocupată a regiunii ucrainene Zaporojie. Prim-ministrul ucrainean Denys Shmyhal a declarat că Moscova a vizat din nou alimentarea cu energie electrică în o altă încercare de a distruge sistemul energetic și de a-i priva pe ucraineni”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

El a adăugat: Am suferit daune la infrastructura de înaltă tensiune și la generarea de energie electrică în regiunile de vest, centru și est, ceea ce ar putea provoca întreruperi de energie electrică”.

Barajul a mers mai departe decât de obicei, vizând capitala Kiev și Lviv, în apropiere de granița de vest a țării cu Polonia. Exploziile au fost auzite până la vest de Ivano-Frankivsk. Sirenele de raid aerian au sunat în mare parte din țară. Bombardamentele ar putea fi un efort al Rusiei de a înmuia apărarea Ucrainei înainte de un atac terestru, pe care Kievul crede că Moscova îl plănuiește în est. Forțele aeriene ucrainene au declarat că rachetele S-300 au fost îndreptate spre provinciile Harkov și Zaporojie.

Provincia Khmelnytskyi din vestul Ucrainei a fost, de asemenea, atacată cu drone Shahed, potrivit guvernatorului Serhii Hamalii. În trecut, Rusia a folosit dronele iraniene Shahed pentru a lovi infrastructura și a semăna frica. Acestea sunt cunoscute sub numele de drone sinucigașe, deoarece cad în picaj și explodează. Atacul a conferit un sentiment de urgență rugăminților Ucrainei pentru mai mult sprijin occidental. În cadrul unei călătorii de două zile în Europa, săptămâna aceasta, președintele Zelenski a făcut presiuni asupra aliaților, inclusiv asupra Marii Britanii, pentru a acorda Kievului mai mult ajutor militar, inclusiv avioane de luptă.