• Ministerul rus al Apărării a publicat imagini cu lansarea unei rachete balistice intercontinentale „Sarmat”,
  • cunoscută sub denumirea de „Satan 2”.
  • După lansare, Putin a avertizat Occidentul spunând că racheta „le va da de gândit” celor care încearcă să amenințe Rusia.
  • Racheta cu rază lungă de acțiune este în dezvoltare încă din anii 2000. Aceasta poate transporta până la 16 focoase nucleare, iar rușii susțin că ar putea distruge o suprafață de mărimea Franței.

Ministerul rus al Apărării a publicat imagini în care lansează o rachetă balistică intercontinentală „Sarmat”, cunoscută sub denumirea de „Satan 2”.

Lansarea a fost făcută de pe cosmodromul „Plesețk” și, potrivit autorităților ruse, a fost „un succes”. Acesta este primul test efectuat de Rusia cu o astfel de rachetă și vine în contextul tensiunilor intense cu Occidentul din cauza invaziei militare în Ucraina.

După lansare, Putin a avertizat Occidentul spunând că racheta „le va da de gândit” celor care încearcă să amenințe Rusia.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„Această armă cu adevărat unică va spori potențialul militar al forțelor noastre armate, va asigura în mod fiabil securitatea Rusiei în fața amenințărilor externe și îi va face să se gândească de două ori pe cei care, în focul unei retorici frenetice și agresive, încearcă să ne amenințe țara”, a spus Vladimir Putin.

Racheta cu rază lungă de acțiune este în dezvoltare încă din anii 2000. Aceasta poate transporta până la 16 focoase nucleare, iar rușii susțin că ar putea distruge o suprafață de mărimea Franței. Despre amenințarea nucleară a Rusiei președintele Zelenski a avertizat încă de la începutul războiului.

În ultima sa apriție la CNN, Zelenski a spus că „toate ţările lumii” trebuie să se pregătească pentru posibilitatea ca Putin să folosească arme nucleare tactice în războiul cu Ucraina.