• La est și la sud de aceasta, Rusia și-a concentrat forțele timp de luni de zile în provinciile Lugansk și Donețk.
  • Au fost găsite fragmente de obuze de obuziere Caesar de fabricație franceză.
  • Nivelurile de radiații la Zaporojie, cea mai mare centrală nucleară din Europa, rămân normale, potrivit ministerului.

Rusia a afirmat sâmbătă că forțele sale au lansat atacuri asupra pozițiilor ucrainene în mai multe părți ale Ucrainei și a acuzat Kievul că a efectuat bombardamente în apropierea centralei nucleare din Zaporojie.

Forțele rusești și-au desfășurat loviturile în regiunile Kherson, Mykolaiv, Harkov și Donețk, potrivit ministerului, care a adăugat că forțele ucrainene au desfășurat o ofensivă nereușită în apropiere de Pravdyne, în Herson. Nivelurile de radiații la Zaporojie, cea mai mare centrală nucleară din Europa, rămân normale, potrivit ministerului. Acesta a precizat că sâmbătă au fost înregistrate două incidente de bombardamente ucrainene în apropierea centralei.

Un purtător de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe a negat că forțele ucrainene ar fi efectuat bombardamente în apropierea instalației din sudul țării.Rusia și Ucraina s-au acuzat reciproc în repetate rânduri de bombardarea centralei Zaporojie.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Agenția Internațională pentru Energie Atomică a ONU a adoptat joi o rezoluție prin care a cerut Rusiei să pună capăt ocupației instalației. Alexey Kulemzin, primarul orașului Donetsk din estul Ucrainei, controlat de separatiștii pro-ruși, a declarat pe Telegram că patru persoane au fost ucise de bombardamente într-o zonă centrală a orașului. Au fost găsite fragmente de obuze de obuziere Caesar de fabricație franceză, a adăugat Kulemzin.

Între timp, agenția de știri TASS a citat autoritățile locale din regiunea rusă Belgorod, care au declarat că o persoană a fost ucisă de bombardamentele ucrainene. în ultimele săptămâni, forțele ucrainene au recucerit teritoriul deținut anterior de forțele ruse în regiunea nord-estică Harkov. La est și la sud de aceasta, Rusia și-a concentrat forțele timp de luni de zile în provinciile Lugansk și Donețk, pentru a extinde teritoriul deținut de separatiștii susținuți de Moscova din 2014.