• Ministerul Apărării din Rusia a anunțat că va începe evacuarea soldaților ucraineni, răniți din Azovstal.
  • Victimele sunt duse la un spital din Novoazovsk, pe teritoriul Republicii Populare Donețk, însă este așteptată o reacție oficială a părții ucrainene.
  • Comandantul brigăzii Vostok a RDP, Alexander Khodakovski, a declarat că nouă militari ucraineni aflați sub steag alb au părăsit teritoriul Azovstal, astfel că partea rusă a intrat în negocieri cu ei.

Ministerul Apărării din Rusia a anunțat că va începe evacuarea soldaților ucraineni, răniți din Azovstal.

În 16 mai, în urma negocierilor cu reprezentanții militarilor ucraineni blocați pe teritoriul uzinei metalurgice Azovstal din Mariupol, s-a ajuns la un acord privind înlăturarea răniților”, a explicat ministerul, potrivit presei din Rusia.

La mijlocul lunii aprilie, mii de soldați și civili ucraineni au rămas blocați în uzina metalurgică Azovstal. Vladimir Putin a dat ordin ca forțele sale să asedieze uzina și a blocat zona industrială. Cu toate acestea, bombardamentele au continuat zi de zi, chiar și cu arme ilegale precum bombele cu fosfor.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Nimeni nu vrea să ne audă. Vă rugăm, scoateți-ne de aici!”, implora la finele lunii aprilie o femeie, care se află sub Azovstal împreună cu fiica sa. Între timp, civilii au fost evacuați din infernul din Mariupol.

Situația de la Azovstal a fost semnalată și de reprezentanta Ucrainei la Eurovision 2022.

La finalul piesei interpretate în concurs, trupa Kalush Orchestra a transmis Europei să facă ceva pentru a salva oamenii din uzină.

„Vă rugăm să ajutați Ucraina, Mariupol. Ajutați Azovstal chiar acum!”, a transmis solistul grupului, Oleh Psiuk, în ovațiile publicului de la Torino. De asemenea, soțiile soldaților din Regimentul Azov s-au dus în audiență la Papa Francisc, pentru a-i cere acestuia să intervină pe linie politică pentru a le salva bărbații de la moarte, potrivit presei din Italia care a surprins momentul.