• Ucraina se pregătește pentru ca Rusia să încerce din nou să invadeze dinspre nord în noul an, a avertizat un comandant ucrainean.
  • Acesta se teme că atacul este planificat în preajma aniversării primei sale încercări eșuate de a cuceri Kievul, la 24 februarie.
  • Generalul-maior Kovalchuk, în vârstă de 48 de ani, care este un ofițer decorat și foarte experimentat, a avertizat că luptele cele mai crâncene ar putea să urmeze.

Ucraina se pregătește pentru ca Rusia să încerce din nou să invadeze dinspre nord în noul an, a avertizat un comandant ucrainean. Acesta se teme că atacul este planificat în preajma aniversării primei sale încercări eșuate de a cuceri Kievul, la 24 februarie.

Generalul-maior Andrii Kovalchuk, unul dintre cei mai înalți ofițeri militari ucraineni, spune că forțele Kievului ar fi pregătite, chiar și pentru a lupta cu milioane de ruși, dar ar avea nevoie de un sprijin tot mai letal din partea aliaților occidentali.

Vorbind într-o locație ascunsă din sudul țării, el a spus Trăim cu gândul că vor ataca din nou. Da, noi prevedem astfel de opțiuni, astfel de scenarii. Ne pregătim pentru asta. Trăim cu gândul că vor ataca din nou. Aceasta este sarcina noastră. Luăm în considerare o posibilă ofensivă din Belarus la sfârșitul lunii februarie, poate mai târziu.”

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

El a declarat că forțele armate ucrainene vor fi pregătite, chiar și pentru a lupta cu milioane de ruși, dar vor avea nevoie de un sprijin tot mai letal din partea aliaților occidentali, inclusiv, eventual, de muniții cu dispersie – un tip de armament pe care multe țări, inclusiv Marea Britanie, l-au interzis.

Generalul-maior Kovalchuk, în vârstă de 48 de ani, care este un ofițer decorat și foarte experimentat, a avertizat că luptele cele mai crâncene ar putea să urmeze. Ne pregătim pentru asta. Investigăm. Ne uităm unde acumulează forță și mijloace. Ne pregătim”.

Prima încercare a Rusiei de a cuceri Kievul dinspre nord s-a încheiat cu o retragere umilitoare pentru președintele Putin. Între timp, al doilea oraș ucrainean, Harkov, a rămas ore întregi fără curent electric, după ce ultimul val de lovituri rusești a vizat stații energetice din întreaga țară.