• Rușii încearcă să convingă lumea că pleacă, dar noi vedem date obiective, spune purtătorul de cuvânt al comandamentului militar din sudul Ucrainei.
  • În plus, Ucraina a recâștigat controlul a peste 90 de așezări din Herson până la sfârșitul lunii octombrie.
  • Autoritățile ruse lucrează pentru a facilita procedura de eliberare a documentelor pentru refugiații ucraineni care fug în Rusia.

Forțele ruse ar putea pregăti o capcană pentru armata ucraineană în sudul regiunii Herson, a declarat marți un oficial militar ucrainean, în timp ce evacuări majore de civili și a unor unități militare continuă în regiunea ucraineană controlată de Rusia.

Ei încearcă să creeze o anumită impresie folosind informații false. Ei încearcă să dea impresia că pleacă de aici. Există opinia că încearcă să ne prindă în capcană și să ne înșele. De aceea, poate însemna că încearcă să prindă în capcană armata ucraineană în regiune”, a declarat Natalia Humeniuk, purtător de cuvânt al comandamentului militar din sudul Ucrainei, pentru agenția Anadolu.

Humeniuk a precizat că aceștia urmăresc în mod activ mișcările forțelor rusești în regiune și, în schimb, își calculează planurile și le înțeleg intențiile și verifică cu atenție informațiile primite”.

Recomandări

PILE ȘI ȘTAMPILE
SFÂNTA LUMINĂ VINE DE LA IERUSALIM
PROGNOZA METEO PENTRU PAȘTE
SĂRBĂTOREȘTI ZIUA STAR WARS
CEA MAI FRUMOASĂ STRADĂ DIN EUROPA, ÎN ROMÂNIA
TU CREZI ÎN SACRIFICIU?

Poligoanele de tragere și liniile de apărare de pe malul stâng al râului Nipru sunt deja echipate cu arme. Ei încearcă să găsească o soluție acolo, pentru că știu că nu se pot menține pe partea dreaptă”, a mai spus ea. De asemenea, purtătoarea de cuvânt a susținut că Rusia a pretins că își retrage trupele din unele puncte din regiunea Herson, dar și-a desfășurat acolo trupele importante, afirmând că acestea au fost eforturi de a pregăti Hersonul pentru un război urban.

Separat, Humeniuk a evaluat contraatacul armatei ucrainene în Herson, afirmând că 40 până la 80% din așezările pe care le-am eliberat au fost distruse”, ceea ce face ca localitățile locale să fie imposibil de locuit.

În plus, Ucraina a recâștigat controlul a peste 90 de așezări dinHerson până la sfârșitul lunii octombrie, a spus ea, adăugând că zonele recucerite se află sub bombardamentele rusești, iar serviciile de gaz și electricitate nu au fost încă furnizate.

Oamenii vor să se întoarcă pe pământurile lor natale cât mai curând posibil, dar aceasta nu este o soluție recomandată. Rămâneți evacuați dacă puteți, așteptați să treacă iarna, va fi posibil să vă întoarceți când nu vor mai fi bombardamente”, a spus Humeniuk. Vineri, președintele rus Vladimir Putin a declarat că orașul Kherson este situat prea aproape de zona de luptă și că civilii au fost rugați să părăsească zona pentru a evita victimele.

El a mai spus că autoritățile ruse lucrează pentru a facilita procedura de eliberare a documentelor pentru refugiații ucraineni care fug în Rusia. În prezent, luăm decizii care vor face posibilă primirea acestor documente într-un mod simplificat. Și vom îmbunătăți aceste instrumente. Vom lucra cu siguranță la acest lucru”, a spus el.