• Un submarin rusesc cu propulsie diesel staţionat în Marea Neagră a fost folosit pentru a lovi ţinte militare ucrainene cu rachete de croazieră Kalibr, relatează Sky News.
  • Rusia a declarat că rachetele au lovit ţinte militare ucrainene, deşi acest lucru nu poate fi verificat în mod independent.
  • Flota rusă din Marea Neagră a fost grav afectată recent, când nava de război Moskva s-a scufundat – lucru pentru care Ucraina şi-a revendicat responsabilitatea.

Un submarin rusesc cu propulsie diesel staţionat în Marea Neagră a fost folosit pentru a lovi ţinte militare ucrainene cu rachete de croazieră Kalibr, relatează Sky News.

În imaginile difuzate de Ministerul rus al Apărării, o salvă de rachete a fost văzută ieşind din mare şi zburând spre orizont.

Rusia a declarat că rachetele au lovit ţinte militare ucrainene, deşi acest lucru nu poate fi verificat în mod independent.

Recomandări

UNDE MERGI AZI?
CUM E COPILUL TĂU?
CE LIMBĂ ÎNVEȚI?
HAI LA ORA DE JAZZ!
INVERSĂM ROLURILE DE GEN
UNDE MERGI AZI?

În mod semnificativ, este pentru prima dată când armata rusă a raportat că a folosit atacuri lansate de pe un submarin împotriva unor ţinte ucrainene.

Flota rusă din Marea Neagră a fost grav afectată recent, când nava de război Moskva s-a scufundat – lucru pentru care Ucraina şi-a revendicat responsabilitatea.

Ucraina a primit un nou sistem de apărare antiaeriană S-300

Forțele antiaeriene ale Comandamentului Aerian de Sud al Forțelor Armate Ucrainene au primit un sistem de rachete S-300 de la  „țările partenere”, care a întărit semnificativ apărarea antiaeriană ucraineană în sudul țării.

„Sistemul de rachete S-300 își îndeplinește eficient activitatea împotriva unei părți semnificative a obiectelor ocupanților ruși și poate doborî avioane, rachete de croazieră și rachete balistice la o distanță de 5 până la 150 de kilometri. În același timp, nu contează la ce distanță zboară o țintă – 10 metri sau 27 de kilometri”, au transmis ucrainenii într-un comunicat.

Forțele aeriene ucrainene au distrus 15 ținte aeriene pe 28 aprilie, inclusiv o aeronavă Su-34, cinci rachete de croazieră și nouă UAV. Desigur, cifrele sunt oferite de partea ucraineană și nu pot fi verificate.