• Kievul și alte mari orașe ucrainene, Harkov și Odesa, au fost lovite de drone și rachete în cursul nopții.
  • Primarul Kievului a declarat că în capitală au avut loc mai multe explozii care au avariat infrastructura energetică și au rănit mai mulți civili.
  • Din cauza întreruperilor de energie electrică după atacul cu rachete, 40% dintre consumatorii capitalei au rămas fără încălzire.

Kievul și alte orașe importante din Ucraina, inclusiv Lviv, Harkov și Odesa, au fost lovite de un val de atacuri rusești cu drone și rachete în timpul nopții, au declarat oficialii ucraineni, cu alerte de raid aerian activate în mare parte din țară la primele ore ale dimineții.

Șeful forțelor armate ucrainene a declarat că Rusia a tras 81 de rachete asupra teritoriului ucrainean joi dimineață, inclusiv șase rachete hipersonice „kinzhal” pe care forțele sale aeriene nu le pot intercepta, informează The Guardian.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a declarat că în capitală au avut loc mai multe explozii care au avariat infrastructura energetică și au rănit mai mulți civili. În cea mai recentă postare a sa pe Telegram, Klitschko a declarat că, din cauza întreruperilor de urgență ale energiei electrice după atacul cu rachete, 40% dintre consumatorii capitalei sunt acum fără încălzire.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ
SOMN UȘOR, TRUMP!

Alerta aeriană a durat aproape șapte ore în capitală, a declarat pe Telegram Serhiy Popko, șeful administrației militare a orașului Kiev, care a acuzat Rusia că a dezlănțuit „aproape toate tipurile de arme aeriene ale lor” , de la drone de fabricație iraniană la aproape toate tipurile de rachete de croazieră” . CNBC nu a reușit să verifice afirmațiile.

Oficialii din portul sudic Odesa, Lviv din vestul Ucrainei și Harkov din nord-estul Ucrainei au raportat, de asemenea, atacuri cu drone și rachete în timpul nopții. În altă parte, în zona Dnipro, un oficial regional a declarat că au existat „distrugeri grave” în urma bombardamentelor, fiind avariate „infrastructura energetică și întreprinderile industriale” . Un număr de victime au fost raportate în Lviv și Dnipro.

Andrii Sadovyy, primarul orașului Lviv, a declarat pe Telegram că „potrivit informațiilor preliminare, drone și rachete au zburat în direcția noastră. Inamicul este furibund”, în timp ce a comparat Rusia cu un urs rănit într-o capcană. „Nu au mai avut succes pe front de mult timp. De aceea aleg să tragă haotic și fără sens peste tot în Ucraina” , a spus el.