• Conform unui oficial american, Rusia este pregătită să trimită încă 1.000 de mercenari în Ucraina în zilele următoare.
  • Rusia pare acum pregătită să „bombardeze oraşele până la supunere”, a declarat vineri un înalt oficial occidental.
  • SUA au văzut deja „unele indicii” că mercenarii ruşi ar putea fi implicaţi în invazia Moscovei în Ucraina „în unele locuri”.

Rusia este pregătită să trimită până la 1.000 de mercenari în plus în Ucraina în zilele şi săptămânile următoare, a declarat un oficial american pentru CNN.

SUA au văzut deja „unele indicii” că mercenarii ruşi ar putea fi implicaţi în invazia Moscovei în Ucraina „în unele locuri”, a spus un oficial al apărării la începutul acestei săptămâni, dar nu era clar unde anume şi în ce număr. „Am văzut unele indicii că aceştia sunt angajaţi”, a spus oficialul.

Acum, un oficial american a declarat pentru CNN că Rusia plănuieşte să desfăşoare până la 1.000 de mercenari în plus în viitorul apropiat.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
O LUNĂ DE SCHENGEN

Forţele de mercenari vor ajuta unităţile care au intrat în impas, a declarat oficialul. Acesta a adăugat că SUA consideră că mercenarii aflaţi deja în Ucraina „au avut performanţe slabe atunci când s-au confruntat cu o rezistenţă mai puternică decât se aşteptau din partea ucrainenilor” şi că până la 200 de astfel de mercenari au fost deja ucişi în război de la sfârşitul lunii februarie.

Rusia pare acum pregătită să „bombardeze oraşele până la supunere”, a declarat vineri un înalt oficial occidental din domeniul informaţiilor, ceea ce ar putea include o creştere semnificativă a numărului de victime civile.

CNN notează că alţi oficiali au observat o schimbare în strategia rusă de la ţinte militare la civili.

„Zilele care vor urma vor fi probabil mai rele, cu mai mulţi morţi, mai multă suferinţă şi mai multă distrugere, pe măsură ce forţele armate ruse aduc armament mai greu şi îşi continuă atacurile în întreaga ţară”, a declarat vineri secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.