• Rusia expulzează 34 de diplomați francezi într-o măsură de retorsiune.
  • În aprilie, Franța a dat afară 35 de ruși cu statut diplomatic, în cadrul unui val mai larg de expulzări.
  • În această perioadă, peste 300 de ruși au fost trimiși acasă din capitalele europene.

Ministerul de Externe al Rusiei a declarat miercuri că expulzează 34 de diplomați francezi ca măsură de retorsiune.

În aprilie, Franța a dat afară 35 de ruși cu statut diplomatic, ca parte a unui val mai larg de expulzări în urma căruia peste 300 de ruși au fost trimiși acasă din capitalele europene.

În cursul aceleiași luni, Ministerul francez de Externe a declarat șase agenți ruși care se dădeau drept diplomați drept persona non grata, după ce o anchetă a serviciilor de informații interne a concluzionat că aceștia lucrau împotriva intereselor naționale franceze.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Marți, diplomaţia rusă a decis să expulzeze doi diplomaţi finlandezi, ca măsură de retorsiune faţă de o decizie similară de la Helsinki, anunţă Ministerul rus de Externe. Ambasadorul finlandez a fost convocat marţi la sediul ministerului rus, anunţă într-un comunicat Moscova.

Ofensiva militară pe care Rusia o poartă în Ucraina de la 24 februarie a condus la un val de condamnări internaţionale şi de sancţiuni, dar şi la expulzarea a sute de diplomaţi ruşi din Occident. Preşedintele rus Vladimir Putin a ameninţat luni că Moscova va reacţiona la desfăşurarea unor infrastructuri militare NATO pe teritoriul acestor două ţări nordice.