• FSB anunță că a identificat un complice în asasinarea Dariei, fiica lui Alexander Dugin, cunoscut ca ideolog rus.
  • FSB a declarat că ucraineanul Bogdan Tsyganenko a ajutat-o pe Nataila Vovk.
  • FSB a precizat că acesta este un ,,membru al grupului ucrainean de sabotaj și terorism” care a ..aranjat” asasinarea Dariei Dugina.

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a informat luni că la atentatul cu bombă care a ucis-o pe Daria Dughina, fiica scriitorului rus Aleksandr Dughin, a participat un al doilea cetăţean ucrainean, identificat drept Bogdan Ţiganenko, potrivit presei străine.

Potrivit FSB, care anterior o menţionase pe ucraineanca Natalia Vovk ca autoare materială a asasinatului, presupusul complice al acesteia a intrat în Rusia la 30 iulie şi a părăsit ţara cu o zi înaintea atentatului, comis la 20 august.

Ţiganenko ,,i-a pus la dispoziţie lui Vovk plăcuţe de înmatriculare false şi documente pe numele Iulia Zaiko, o cetăţeancă din Kazahstan, şi împreună cu Vovk a fabricat dispozitivul exploziv improvizat într-un garaj închiriat din sud-vestul Moscovei” , se menţionează în comunicatul FSB, difuzat de agenţiile de presă ruse.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

În plus, serviciile de securitate au difuzat 11 minute de imagini video de la presupusa intrare a lui Ţiganenko în Rusia, precum şi la volanul maşinii pe care a condus-o Vovk la Moscova şi în care aceasta, împreună cu fiica sa, a părăsit Rusia a doua zi după atentat.

Agenţia dpa scrie că presupusul complice al Nataliei Vovk s-a născut în 1978 şi ar fi părăsit Rusia via Estonia.

Potrivit FSB, Vovk a ajuns în Rusia la 23 iulie împreună cu fiica sa de 12 ani, Sofia, şi a închiriat un apartament în aceeaşi clădire în care locuia şi Dughina.

Ucraina a dezminţit orice implicare în uciderea lui Dughina, care de la moartea sa a fost prezentată drept martir de politicieni pro-Kremlin şi de televiziunea de stat, unde apărea adesea în calitate de comentator în favoarea războiului cu Ucraina, potrivit Reuters.