• FSB anunță că a identificat un complice în asasinarea Dariei, fiica lui Alexander Dugin, cunoscut ca ideolog rus.
  • FSB a declarat că ucraineanul Bogdan Tsyganenko a ajutat-o pe Nataila Vovk.
  • FSB a precizat că acesta este un ,,membru al grupului ucrainean de sabotaj și terorism” care a ..aranjat” asasinarea Dariei Dugina.

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a informat luni că la atentatul cu bombă care a ucis-o pe Daria Dughina, fiica scriitorului rus Aleksandr Dughin, a participat un al doilea cetăţean ucrainean, identificat drept Bogdan Ţiganenko, potrivit presei străine.

Potrivit FSB, care anterior o menţionase pe ucraineanca Natalia Vovk ca autoare materială a asasinatului, presupusul complice al acesteia a intrat în Rusia la 30 iulie şi a părăsit ţara cu o zi înaintea atentatului, comis la 20 august.

Ţiganenko ,,i-a pus la dispoziţie lui Vovk plăcuţe de înmatriculare false şi documente pe numele Iulia Zaiko, o cetăţeancă din Kazahstan, şi împreună cu Vovk a fabricat dispozitivul exploziv improvizat într-un garaj închiriat din sud-vestul Moscovei” , se menţionează în comunicatul FSB, difuzat de agenţiile de presă ruse.

Recomandări

OFICIAL LA NATO
VON DER LEYEN, APROBATĂ PENTRU CONDUCERE
COALIȚIA MUTĂ VINERI NEGOCIERILE
GRECII VOR LUCRA 6/7 ZILE
DE CE NE PLEACĂ TINERII DIN ȚARĂ
CÂT DE PASIONAT EȘTI DE MUNCA TA

În plus, serviciile de securitate au difuzat 11 minute de imagini video de la presupusa intrare a lui Ţiganenko în Rusia, precum şi la volanul maşinii pe care a condus-o Vovk la Moscova şi în care aceasta, împreună cu fiica sa, a părăsit Rusia a doua zi după atentat.

Agenţia dpa scrie că presupusul complice al Nataliei Vovk s-a născut în 1978 şi ar fi părăsit Rusia via Estonia.

Potrivit FSB, Vovk a ajuns în Rusia la 23 iulie împreună cu fiica sa de 12 ani, Sofia, şi a închiriat un apartament în aceeaşi clădire în care locuia şi Dughina.

Ucraina a dezminţit orice implicare în uciderea lui Dughina, care de la moartea sa a fost prezentată drept martir de politicieni pro-Kremlin şi de televiziunea de stat, unde apărea adesea în calitate de comentator în favoarea războiului cu Ucraina, potrivit Reuters.