• Ruşii cu vârsta de peste 40 de ani se vor putea înrola în armată, se arată pe site-ul Dumei de Stat, conform Sky News.
  • De asemenea, străinilor cu vârsta de peste 30 de ani li s-ar permite să se înroleze în forţele armate ale ţării.
  • ,Pentru utilizarea armelor de înaltă precizie, operarea armelor şi a echipamentelor militare, sunt necesari specialişti de mare profesionalism”, se arată pe site-ul Dumei.

Duma rusă urmează să discute eliminarea tuturor limitelor de vârstă impuse serviciului militar contractual, ceea ce ar putea însemna că ruşii cu vârsta de peste 40 de ani se vor putea înrola în armată, se arată pe site-ul Dumei de Stat, conform Sky News.

De asemenea, străinilor cu vârsta de peste 30 de ani li s-ar permite să se înroleze în forţele armate ale ţării.

,,Pentru utilizarea armelor de înaltă precizie, operarea armelor şi a echipamentelor militare, sunt necesari specialişti de mare profesionalism”, se arată pe site-ul Dumei. ,,Experienţa arată că aceştia devin astfel până la vârsta de 40 – 45 de ani” .

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Scopul proiectului de lege este eliminarea limitei de vârstă pentru cetățenii în vârstă apți de muncă (inclusiv cetățeni străini), care au dreptul să încheie primul contract de serviciu militar”, se arată în expunerea de motive a proiectului de lege, introdusă vineri.

În prezent, legislația din Rusia prevede că cetățenii cu vârste cuprinse între 18 și 40 de ani au dreptul de a încheia primul contract de serviciu militar, iar cetățenii străini, cu vârsta între 18 și 30 de ani.

Proiectul de lege a fost depus de doi deputații ai partidului Rusia Unită

Informația vine în contextul în care armata rusă a suferit pierderi grele în Ucraina, ministerul britanic al Apărării estimând la sfârșitul săptămânii trecute că o treime din soldații ruși trimiși pe front ar fi fost deja uciși sau răniți.

În ultima sa evaluare asupra războiului din Ucraina și situației din Rusia, Institutului pentru Studiul Războiului notează că autori ruși necunoscuți au efectuat o serie de atacuri cu cocktailuri Molotov asupra comisariatelor militare rusești din întreaga țară în luna mai, probabil în semn de protest față de mobilizarea mascată.

Presa rusă și canalele locale de Telegram au raportat acte deliberate de incendiere a comisariatelor militare din trei localități din regiunea Moscova-Omsk, Volgograd, regiunea Riazan și districtul autonom Khanty-Mansi-între 4 și 18 mai.