• Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a insistat că operațiunea militară specială”, va continua până la finalizarea denazificării” Ucrainei.
  • Rusia a afirmat că „Washingtonul și aliații săi din NATO continuă să pună în aplicare în mod constant planurile geopolitice de distrugere a Rusiei.”
  • Moscova l-a acuzat pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski de promovarea proiectului Formula de pace.

Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a insistat din nou vineri că operațiunea militară specială”, eufemismul Moscovei pentru invazia Ucrainei, va continua până la finalizarea denazificării” țării.

Ministerul rus de Externe a emis o declarație în care a făcut o recapitulare a evenimentelor din Ucraina, începând cu ciocnirile de pe Euromaidan din 2014, anexarea ulterioară a Crimeei de către Rusia și disputele ulterioare dintre Kiev și Moscova. Odată cu izbucnirea războiului, Rusia a afirmat că Washingtonul și aliații săi din NATO continuă să pună în aplicare în mod constant planurile geopolitice de distrugere a Rusiei”, furnizând arme forțelor armate ucrainene și antrenând trupele acestora.

În toți acești ani, Occidentul colectiv”, care a hrănit regimul neonazist de la Kiev, l-a transformat într-un instrument obedient cu care încearcă în zadar să provoace o înfrângere strategică Rusiei”, a remarcat Ministerul de Externe.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Moscova l-a acuzat pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski de promovarea proiectului Formula de pace”, care însă are ca scop formarea unei coaliții antirusești” promovate de țările occidentale.

În mod evident, operațiunea militară specială va continua până la finalizarea sarcinilor de denazificare și demilitarizare a Ucrainei și de eliminare a amenințărilor la adresa securității care emană de pe teritoriul său”, a precizat Ministerul de Externe.