• Ministerul britanic al Apărării afirmă că forțele ruse vizează barajul de pe râul Seversky Donets, într-un efort aparent de a încetini contraofensiva Kievului.
  • Votul a avut loc, de asemenea, în Rusia, unde au votat refugiați și alți rezidenți din aceste regiuni.
  • Una dintre rachete a lovit o clădire de apartamente, provocând moartea unei persoane și rănirea altor șapte.

Forțele rusești au lansat sâmbătă noi lovituri asupra orașelor ucrainene, în timp ce în regiunile ocupate ale Ucrainei, orchestrate de Kremlin, au continuat voturile pentru a deschide calea spre anexarea lor de către Moscova.

Guvernatorul din Zaporojie, Oleksandr Starukh, a declarat că rușii au vizat instalații de infrastructură din orașul de pe râul Nipru, iar una dintre rachete a lovit o clădire de apartamente, provocând moartea unei persoane și rănirea altor șapte.

Forțele rusești au lovit și alte zone din Ucraina, avariind clădiri rezidențiale și infrastructura civilă. ministerul britanic al Apărării a declarat că Rusia a vizat barajul Pechenihy de pe râul Seversky Donets din nord-estul Ucrainei, în urma unor lovituri anterioare asupra unui baraj de pe un rezervor de lângă Kryvyi Rih, provocând inundații pe râul Inhuleț.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ
„ECHITATEA POATE SALVA EDUCAȚIA”

Forțele ucrainene avansează și mai mult în aval de-a lungul ambelor râuri, au precizat britanicii. Pe măsură ce comandanții ruși devin din ce în ce mai îngrijorați de eșecurile lor operaționale, ei încearcă probabil să lovească porțile de ecluză ale barajelor, pentru a inunda punctele de trecere militare ucrainene.

În mijlocul luptelor, a continuat votarea în cadrul referendumurilor organizate de Kremlin în zonele ocupate – voturi pe care Ucraina și aliații săi occidentali le-au respins ca fiind o farsă fără forță juridică.
În cele cinci zile de votare în regiunile Lugansk și Donețk din estul țării și Herson și Zaporojie din sud, care au început vineri, funcționarii electorali însoțiți de polițiști au dus buletinele de vot la case și au înființat secții de votare mobile, invocând motive de siguranță.

Voturile urmează să se încheie marți, când scrutinul se va desfășura la secțiile de votare. Votul a avut loc, de asemenea, în Rusia, unde au votat refugiați și alți rezidenți din aceste regiuni.