• Fotografiile din supermarketul Shchyryi kum, care sunt prea grafice pentru a fi publicate, arată cadavre în descompunere și decolorate, în haine civile, împrăștiate pe podea.
  • Petro Andryushchenko, consilierul primarului din Mariupol, a declarat că atât de multe cadavre sunt scoase din pământ, încât Rusia nu a putut să le îngroape.
  • Înainte de război, Mariupol avea o populație de aproximativ 500.000 de persoane și era renumit pentru atmosfera relaxată și plajele sale de-a lungul Mării Azov. Acum a devenit un simbol al distrugerii militare rusești, alături de Groznîi și Alep.

Soldații ruși au aruncat cadavrele a zeci de civili ucraineni într-un supermarket din Mariupol și le-au lăsat să putrezească, potrivit The Telegraph.

Cadavrele au fost aduse la suprafață de încercările Rusiei de a restabili apa curentă în orașul ruinat, potrivit unui consilier al primarului.

Fotografiile din supermarketul Shchyryi kum, care sunt prea grafice pentru a fi publicate, arată cadavre în descompunere și decolorate, în haine civile, împrăștiate pe podea.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Petro Andryushchenko, consilierul primarului din Mariupol, a declarat că atât de multe cadavre sunt scoase din pământ, încât Rusia nu a putut să le îngroape.

Rușii aduc cadavrele morților aici [în supermarket], cadavre care au fost spălate din morminte și exhumate parțial în încercarea de a restabili alimentarea cu apă”, a declarat dl Andriușcenko pe canalul său Telegram. „Ei le aruncă pur și simplu ca pe niște gunoaie”.

El a afirmat că Rusia a lansat o campanie de recrutare de gropari și patologi.

Există o lipsă catastrofală de oameni care să îngroape cadavrele și de energie chiar și pentru morgile improvizate”, a spus Andriușcenko . „Într-o asemenea măsură încât la Moscova a fost lansată o campanie separată de recrutare de patologi”.

Rusia a bombardat orașul Mariupol, ucigând mii de civili

Înainte de război, Mariupol avea o populație de aproximativ 500.000 de persoane și era renumit pentru atmosfera relaxată și plajele sale de-a lungul Mării Azov. Acum a devenit un simbol al distrugerii militare rusești, alături de Groznîi și Alep.

Chiar și așa, Kremlinul a prezentat capturarea Mariupolului ca pe o victorie majoră, organizând parade de 1 Mai și vorbind despre aceasta ca despre un succes strategic.

În schimb, oficialii occidentali au declarat că bombardarea rusă a Mariupolului este o crimă de război și că până la 22.000 de civili au fost uciși.

Mulți dintre acești civili morți au fost îngropați în grabă în gropi puțin adânci de către prieteni, vecini și voluntari înainte ca rușii să captureze orașul. Aceste cadavre sunt cele despre care dl Andriușcenko a spus că sunt acum spălate din pământ.