• Forţele ruseşti au obţinut controlul asupra zonei la începutul invaziei, dar aceasta a fost recucerită de Ucraina în ultimele zile.
  • Un guvernator local a declarat că ruşii au săpat tranşee şi au condus tancuri, amestecând solul contaminat.
  • Centrala de la Cernobîl a fost scena celui mai grav accident nuclear din lume în 1986, iar zona înconjurătoare a fost abandonată de atunci.

Un guvernator ucrainean susţine că ruşii au săpat tranşee în solul contaminat de la Cernobîl. Câteva imagini obţinute cu ajutorul dronei par să confirme informaţia, anunţă Sky News.

Conform procedurii, persoanele care vizitează zona de excludere de la Cernobîl sunt rugate să nu atingă solul din cauza pericolului reprezentat de deşeurile radioactive.

Totuşi, câteva imagini filmate cu drona par să arate mai multe tranşee săpate de soldaţii ruşi în zona contaminată.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

Forţele ruseşti au obţinut controlul asupra zonei la începutul invaziei, dar aceasta a fost recucerită de Ucraina în ultimele zile.

Ucrainenii au spus că în timpul ocupaţiei, soldaţii ruşi au folosit echipamente de detectare a radiaţiilor vechi de zeci de ani, din epoca sovietică.

Un guvernator local a declarat că ruşii au săpat tranşee şi au condus tancuri, amestecând solul contaminat.

Centrala de la Cernobîl a fost scena celui mai grav accident nuclear din lume în 1986, iar zona înconjurătoare a fost abandonată de atunci.