• Mişcările militare ale ruşilor în regiunea Zaporojie sugerează că nu pot apăra zonele critice pe fondul intensificării loviturilor ucrainene.
  • Deja Statul Major General ucrainean a raportat la 1 decembrie că ruşii s-au retras sau sunt în curs de retragere din zone precum Polohy, Myhailivka şi Inzhenerne din regiunea Zaporojie.
  • Potenţiala retragere din Polohy este „destul de notabilă”, spune think tank-ul american.

Mişcările militare ale ruşilor în regiunea Zaporojie sugerează că nu pot apăra zonele critice pe fondul intensificării loviturilor ucrainene.

Este posibil ca Rusia să îşi retragă personalul militar de pe poziţii mai apropiate de linia frontului în regiunea Zaporojie pentru a reduce impactul intensificării loviturilor ucrainene asupra soldaţilor şi echipamentelor ruseşti, a declarat Institutul pentru Studiul Războiului (ISR) în cel mai recent raport al său. 

Deja Statul Major General ucrainean a raportat la 1 decembrie că ruşii s-au retras sau sunt în curs de retragere din zone precum Polohy, Myhailivka şi Inzhenerne din regiunea Zaporojie. Potenţiala retragere din Polohy este „destul de notabilă”, spune think tank-ul american, deoarece aşezarea se află la o intersecţie rutieră critică, iar forţelor ruseşti le-ar fi probabil mai greu să „apere” Tokmak (un oraş situat la 120 de kilometri sud de Zaporojie) de eventualele operaţiuni ucrainene fără a controla acea intersecţie. 

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Retragerea dintr-o poziţie critică poate sugera că soldaţii nu pot apăra întreaga linie de front din regiunea Zaporojie şi că îşi restabilesc priorităţile”, a constatat ISR.