• Rusia se pregătește de anexarea Donbas și Lugasnk. Oamenii vor trece pe prefixul rusesc +7, anunță oficialii republicilor separatiste.
  • Operatorii de telefonie mobilă din republicile autonome, nerecunoscute de nimeni, Donbas și Lugansk, vor trece la numerotarea rusă.
  • Abonații operatorilor de telefonie mobilă din RPD și RPL vor primi prefixul rusesc +7, conform presei de stat din Rusia.

Rusia se pregătește de anexarea Donbas și Lugask. Oamenii au trecut pe prefixul rusesc +7. Un alt pas făcut de ruși pentru a anexa republicile separatiste pro-ruse.

„Proprietarii de telefoane mobile din RPL primesc un număr suplimentar în codul sistemului de numerotare rusesc +7 959 la numerele lor de mobil +38 072”, a raportat Ministerul Comunicațiilor din RPL, potrivit TASS.

La utilizarea numerotării cu prefixul +7 959, numărul va corespunde numărului emis anterior al operatorului Lugacom, ținând cont de modificarea codului. În același timp, cardurile SIM nu vor trebui înlocuite. Folosind aceast număr, abonații pot efectua atât apeluri de ieșire, cât și de intrare, pot primi mesaje SMS, inclusiv în scopul autentificării pe portalul serviciilor publice al Federației Ruse, în rețelele de socializare și mesagerie instant”, a explicat ministerul.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

În acest moment se efectuează lucrări de testare pentru a oferi locuitorilor republicii acces rapid la sistemul de internet banking al băncilor rusești. Tarifarea și costul apelurilor vor rămâne la același nivel, a asigurat ministerul.

O decizie similară de a trece la sistemul de numerotare rusesc +7 a fost luată în RPD, a declarat „conducătorul” republicii, Denis Pușilin.

Astăzi, abonații operatorului republican de telecomunicații Phoenix cu codul de numerotare +38071 vor primi un număr suplimentar în codul sistemului de numerotare rus”, a precizat liderul nerecunoscut al republicii Donbas.

Noul număr se va potrivi cu cel actual cu ultimele șapte cifre: dacă a fost (+38071) 1234567, va deveni (+7949) 1234567. Dmitry Kim, șef adjunct al Ministerului Dezvoltării Digitale al Rusiei, a numit-o „o continuare logică a implementării acordurilor semnate anterior” privind prietenia, cooperarea și asistența reciprocă.