• Statul Major al Forțelor Armate din Ucraina a anunțat că armata rusă a furat peste 60 de tone de grâu din orașul ocupat Kamianka-Dniprovska.
  • Cel mai grav, conform oficialilor de la Kiev, rușii jefuiesc țăranii de rând, iar „captura” de grâu a fost luată dintr-o societate agricolă din oraș, împreună cu un camion.
  • Potrivit comisarului radei Supreme pentru drepturile omului, Lyudmila Denisova, rușii transport grâul în Crimeea, cu trenul.

Statul Major al Forțelor Armate din Ucraina a anunțat că armata rusă a furat peste 60 de tone de grâu din orașul ocupat Kamianka-Dniprovska. Grânele sunt furate inclusiv de la țăranii de rând.

În teritoriile ocupate temporar, autoritățile de ocupație continuă să ia măsuri pentru a restricționa circulația și detenția localnicilor și blocarea bunurilor umanitare de pe teritoriul Ucrainei. În plus, ocupanții ruși jefuiesc țăranii. De exemplu, peste 60 de tone de grâu au fost furate dintr-o societate agricolă din orașul Kamianka-Dniprovska împreună cu un camion”, se arată în raportul de dimineață al Statului Major General, potrivit Radio Svoboda.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Procuratura Generală a raportat că au fost deschise proceduri penale pentru furtul de cereale de pe teritoriul unei întreprinderi agricole din Zaporizhia de către invadatori. UCP a clarificat că s-a întâmplat pe 26 aprilie.

Anterior, comisarul Radei Supreme pentru drepturile omului, Lyudmila Denisova, a declarat că armata rusă a început să transporte grâu din regiunea Herson în Crimeea ucraineană ocupată de ruși cu trenul. Într-o scrisoare se arată că locuitorii din Crimeea au observat o creștere a trenurilor de marfă cu cuvintele „cereale” pe vagoane. Potrivit avocatului poporului, aceste trenuri aparțin Căilor Ferate din Caucazul de Nord și merg în stațiile de la granița cu regiunea Herson.

Consiliul Agrar din întreaga Ucraina a raportat că în regiunea Herson, armata rusă a confiscat întreprinderi agricole, a exportat produse din depozite și a forțat oamenii să muncească. Cei care nu sunt de acord sunt amenințați cu violență fizică, potrivit asociației.

„Oficialii” din Crimeea controlați de Kremlin au raportat că produsele sunt exportate din regiunea Herson în Crimeea.