• Mihail Hodorkovski, liderul opoziției ruse, îi îndeamnă pe co-naționalii săi să continue să iasă la proteste.
  • El spune că viața civililor nevinovați din Ucraina merită cele 15 zile petrecute în detenție, pedeapsă pe care o primesc protestatarii ruși reținuți.
  • Da, veți avea probleme, dar vreau să spun din nou, aceste probleme nu vor fi pe termen lung pentru că lui Putin nu i-a rămas mult timp la putere, iar după, toți cei care nu ați respectat ordinele criminale, veți fi EROI!”

Imperiul lui Putin începe să se clatine. Mihail Hodorkovski, liderul opoziției ruse, îi îndeamnă pe co-naționalii săi să continue să iasă la proteste. El spune că viața civililor nevinovați din Ucraina merită cele 15 zile petrecute în detenție, pedeapsă pe care o primesc protestatarii ruși reținuți.

Omul de afaceri avea în 2013 o avere estimată la 15 miliarde de dolari, asta înainte de a cădea în dizgrația Kremlinului. Hodorkovski l-a criticat public pe Putin fapt pentru care acesta a petrecut mai bine de 10 ani în închisoare. El a declarat că Putin vrea să cucerească Ucraina, să-i distrugă apărarea şi să instaleze un „guvern marionetă” la Kiev.

„După cum am mai spus, Putin nu se descurcă. El este blocat în Ucraina. Și pentru a se descurca el aruncă tot ce are: poliție, consilii și altele. Fiecare om care iese acum pe stradă în orașele Rusiei, fiecare om care iese la protest, ia o parte din puterea lui Putin din a ucide civili ucraineni. 15 zile ale voastre merită să nu-l lăsați să ucidă un om al păcii? Dacă costă, mergeți în stradă și stați și mai târziu. Eu am stat 10 ani… mai mult de 10 ani.

Recomandări

DE CE S-A PRĂBUȘIT ELICOPTERUL CU RAISI
CNN: HAGA CERE ARESTAREA LUI NETANYAHU
CE URMEAZĂ ÎN IRAN
TAYLOR SWIFT, ÎN SLUJBA DOMNULUI
SCARLET JOHANSSON CRITICĂ OPENAI
RAISI ȘI DELEGAȚIA AU MURIT

Pornind de la ce am considerat că e corect. Dacă voi considerați că e corect să nu ucidă cetățeanul statului vecin doar pentru că acest bandit a vrut astfel, opuneți rezistență. Astăzi, ieșitul în stradă înseamnă a opune rezistență și a fi împotriva uciderii oamenilor în Ucraina. Ce altceva mai e posibil de făcut? Sabotaj. Nici nu vorbesc acum de nerespectarea ordinelor penale… Da, veți avea probleme, dar vreau să spun din nou, aceste probleme nu vor fi pe termen lung pentru că lui Putin nu i-a rămas mult timp la putere, iar după, toți cei care nu ați respectat ordinele criminale, veți fi EROI!”, a spus Hodorokovski

Din ce în ce mai izolat, Putin acumulează frustrare

Agențiile de informații americane au descoperit că președintele rus Vladimir Putin este din ce în ce mai frustrat de luptele sale militare din Ucraina și ar putea considera că singura sa opțiune este dublarea violenței, au declarat pentru NBC News actuali și foști oficiali americani informați în acest sens.

În timp ce economia rusă se clatină sub sancțiuni globale fără precedent, iar forța sa militară pretins superioară pare împotmolită, Putin a izbucnit în furie împotriva subalternilor, chiar dacă rămâne în mare parte izolat de Kremlin, în parte din cauza îngrijorărilor legate de COVID, au spus sursele.

„Este vorba de cineva care a fost în mod clar prins cu garda jos de mărimea rezistenței ucrainene”, a declarat senatorul Mark Warner, democrat din Virginia, președintele Comisiei pentru informații, la MSNBC. „El s-a izolat. Nu a fost foarte mult la Kremlin. … Are din ce în ce mai puține informații, iar aceste informații provin de la slugarnici”.

El a adăugat: „Îmi fac griji că a fost pus la colț. Mă îngrijorează faptul că nu există o rampă de ieșire evidentă”.