• Penn și co-regizorul său Aaron Kaufman se aflau la Kiev pentru a filma un profil al actorului de comedie devenit președinte.
  • Imaginea președintelui intrând în cameră pentru acel prim interviu va fi cea care va avea cel mai mare impact asupra lui Penn.
  • Este greu de explicat, dar a existat o hotărâre în reacție la ceva cu care nimeni nu se mai confruntase vreodată”, a spus Penn.

Cu doar câteva ore înainte ca Rusia să înceapă invazia Ucrainei, în urmă cu aproape un an, actorul Sean Penn a avut prima sa întâlnire în fața camerei de filmat cu președintele țării, Volodimir Zelenski.

A fost ca și cum își dădea seama de el însuși, că s-a născut pentru acest moment”, și-a amintit Penn într-un interviu acordat The Associated Press la cea de-a 73-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin, sâmbătă, la o zi după premiera în cadrul festivalului a documentarului său Superpower”.

Penn și co-regizorul său Aaron Kaufman se aflau la Kiev pentru a filma un profil al actorului de comedie devenit președinte atunci când a izbucnit războiul. Imaginea președintelui intrând în cameră pentru acel prim interviu va fi cea care va avea cel mai mare impact asupra lui Penn.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Este greu de explicat, dar a existat o hotărâre în reacție la ceva cu care nimeni nu se mai confruntase vreodată”, a spus Penn. La o conferință de presă tot sâmbătă, Penn a spus că s-au întors la hotel după interviu și că bombardamentele au început chiar în acea noapte. Când l-au întâlnit prima dată pe Zelenski, acesta avea un costum adecvat și un birou adecvat”.

Următoarea dată când l-am văzut, era în camuflaj și țara lui era în război”, a spus Penn. Izbucnirea războiului a trimis documentarul pe o pistă neașteptată. Filmul conține alte interviuri cu președintele realizate în ultimul an.

După finalizarea proiectului, cei doi au continuat să vorbească în afara camerei. Anul trecut, Zelenski i-a înmânat starului de la Hollywood – care s-a implicat de-a lungul anilor în numeroase eforturi umanitare internaționale și împotriva războiului – Ordinul de Merit al Ucrainei. Penn a primit, de asemenea, o placă pe o pasarelă din Kiev care onorează liderii mondiali care și-au arătat solidaritatea cu Ucraina.

Penn a declarat pentru AP că oamenii vor fi cel mai mult surprinși de stăpânirea lui Zelenski asupra mecanismelor guvernamentale”.

Nu doar a lui, ci a tuturor celor de care se bazează, simțul său de a cartografia teritoriul diplomatic”, a spus el. El este în flăcări. Are acest dar extrem de mare pentru politică”. Penn a amintit civilizația” pe care a văzut-o când a părăsit Ucraina prin granița poloneză la câteva zile după ce a început invazia.

Nimeni nu claxona. Nimeni nu încerca să ocolească pe celălalt și să ia și exista un fel de acceptare liniștită”, a spus Penn în timpul interviului. Știți, și acestea erau familii care erau sfâșiate. Unele, cele mai multe rămân despărțite”.

Când vei câștiga, adu-l înapoi în Malibu. Oscarul este acolo, în biroul lui, și este gata să fie topit oricând vrea el să îl topească”, a precizat Penn în conferința de presă, după ce a amenințat că își va mirosi premiile în public dacă Zelenski nu va fi în program la transmisia Oscarurilor de anul trecut.