• Serghei Lavrov s-a declarat „convins” că Rusia îşi va atinge obiectivele din Ucraina cu „răbdare” şi „perseverenţă” .
  • El a reiterat că reluarea dialogului cu Kievul ar presupune recunoaşterea de către Ucraina a anexării de către Rusia a celor patru regiuni ucrainene.
  • Nu-i grabă, aşa cum a spus preș Putin. Vrem să terminăm cât mai repede posibil acest război pe care Occidentul l-a pregătit şi declanşat împotriva noastră via Ucraina” , a adăugat ministrul.

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, s-a declarat convins” că Rusia îşi va atinge obiectivele din Ucraina cu răbdare” şi perseverenţă” , în special recunoaşterea celor patru regiuni ucrainene a căror anexare o revendică Moscova, potrivit Le Monde și La Provence.

Sunt convins că datorită perseverenţei noastre, răbdării şi determinării noastre ne vom apăra obiectivele nobile, vitale pentru poporul şi ţara noastră, rămânând totodată deschişi la un dialog echitabil şi acorduri pentru a asigura o securitate egală şi indivizibilă în Europa” , a declarat Lavrov într-un interviu difuzat miercuri pe canalul de televiziune rus Pervîi Kanal.

El a reiterat că reluarea dialogului cu Kievul ar presupune recunoaşterea de către Ucraina a anexării de către Rusia a celor patru regiuni ucrainene – Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson, precizând că Moscova va trebui fireşte” să cucerească în întregime cele patru teritorii, care nu sunt controlate în prezent integral de armata rusă, potrivit The Moscow Times.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
TAYLOR SWIFT AR PUTEA DEVENI ȘI ACTRIȚĂ
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ

Aceste regiuni „trebuie eliberate de ameninţarea nazificării pe care au îndurat-o timp de mulţi ani” , a insistat Lavrov.

Nu-i grabă, aşa cum a spus preşedintele Vladimir Putin. Vrem să terminăm cât mai repede posibil acest război pe care Occidentul l-a pregătit şi declanşat împotriva noastră via Ucraina” , a adăugat ministrul rus de externe în acelaşi interviu.