• Concentrarea Rusiei s-a restrâns la estul Ucrainei, unde duce un război sângeros.
  • Moore a declarat că a fost un memento semnificativ pentru restul Europei că aceasta este o campanie pe care ucrainenii o pot câștiga.
  • Întrebat ce lecții ar putea trage Beijingul din războiul din Ucraina pentru orice ambiții pe care guvernul chinez le-ar putea avea pentru Taiwan, Moore a spus că este prea devreme pentru a spune.

În ceea ce privește războiul din Ucraina, șeful spionajului MI6 a declarat că Rusia a suferit eșecuri epice în ceea ce privește obiectivele sale inițiale, pe care le-a enumerat ca fiind răsturnarea guvernului ucrainean, capturarea Kievului și semănarea diviziunii în cadrul alianței NATO.

Concentrarea Rusiei s-a restrâns la estul Ucrainei, unde duce un război sângeros. Moore a declarat: Cred că sunt pe cale să se epuizeze. Cred că evaluarea noastră este că rușilor le va fi din ce în ce mai greu să găsească forță de muncă, materiale, în următoarele săptămâni, vor trebui să facă o pauză într-un fel și asta le va da ucrainenilor oportunități de a riposta.

Moralul lor este încă ridicat, încep să primească cantități tot mai mari de armament bun. Este important pentru ucrainenii înșiși să demonstreze capacitatea lor de a riposta. Acest lucru va fi important pentru moralul lor ridicat în continuare.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Moore a declarat că a fost un memento semnificativ pentru restul Europei că aceasta este o campanie pe care ucrainenii o pot câștiga”, în timp ce aliații se pregătesc pentru ceea ce va fi o iarnă destul de grea, în timp ce se resimte impactul încercării Europei de a se debarasa de dependența de energia rusească.

Oferind un citat din serialul de televiziune Game Of Thrones, dl Moore a spus: Vine iarna și, în mod clar, în această atmosferă, cu presiunea asupra aprovizionării cu gaze, ne așteaptă o perioadă dificilă.

Șeful MI6 a dat o idee despre modul în care aliații europeni au acționat pentru a pedepsi serviciile de informații ale Rusiei pentru rolul lor în războiul din Ucraina, reducând la jumătate capacitățile de spionaj ale Rusiei în Europa prin expulzarea a peste 400 de spioni ruși care operează sub acoperire diplomatică.

Întrebat despre China, Moore a declarat că agenția sa alocă mai multe resurse pentru a face față amenințărilor și provocărilor chinezești decât orice alt subiect, depășind chiar și combaterea terorismului. Întrebat ce lecții ar putea trage Beijingul din războiul din Ucraina pentru orice ambiții pe care guvernul chinez le-ar putea avea pentru Taiwan, Moore a spus că este prea devreme pentru a spune.

Dar a continuat: Cred că există o mulțime de semne care arată că ei chiar au intrat în forță încercând să afle ce cred despre asta. Aceasta a făcut ca abilitatea Ucrainei de a câștiga sau cel puțin de a negocia cu Rusia de pe o poziție de stres semnificativ să fie esențială deoarece Xi Jinping urmărește acest lucru ca un șoim, a spus el.