• Președintele rus, Vladimir Putin, spune că este imposibil ca Rusia să se izoleze de restul lumii și că sancțiunile impuse de țările occidentale nu vor da timpul înapoi în ceea ce privește dezvoltarea Rusiei.
  • „Nu doar restricțiile, ci închiderea aproape completă a accesului la produsele de înaltă tehnologie străine este folosită în mod deliberat, intenționat împotriva țării noastre”, a declarat luni Putin.
  • Putin a declarat că Rusia va trebui să își dezvolte propria tehnologie internă și propriile firme de tehnologie.

Președintele rus, Vladimir Putin, spune că este imposibil ca Rusia să se izoleze de restul lumii și că sancțiunile impuse de țările occidentale nu vor da timpul înapoi în ceea ce privește dezvoltarea Rusiei.

De când a trimis trupe în Ucraina, pe 24 februarie, Rusia a fost lovită de o avalanșă de sancțiuni occidentale menite să o izoleze de economia globală, care au privat-o de accesul la bunuri, inclusiv electronice comerciale, semiconductori și piese de avion.

Nu doar restricțiile, ci închiderea aproape completă a accesului la produsele de înaltă tehnologie străine este folosită în mod deliberat, intenționat împotriva țării noastre”, a declarat luni Putin, în cadrul unei videoconferințe cu personalități guvernamentale.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Este clar că aceasta este o provocare uriașă pentru țara noastră, dar nu vom renunța și nu vom rămâne într-o stare de dezordine sau așa cum prezic unii dintre binevoitorii” noștri, ne vom întoarce cu zeci de ani în urmă. Bineînțeles că nu”, a spus el.

Putin a declarat că Rusia va trebui să își dezvolte propria tehnologie internă și propriile firme de tehnologie.

Ministrul de finanțe, Anton Siluanov, a declarat că sprijinul pentru sectorul tehnologic rus este o prioritate.

Miniștrii de externe ai UE au declarat luni că sancțiunile impuse Moscovei dau rezultate, chiar dacă acestea amenință și aprovizionarea cu energie a UE.

Săptămâna trecută, premierul naționalist al Ungariei, Viktor Orban, liderul UE cel mai apropiat de Kremlin și un critic al Bruxelles-ului a denunțat această politică, afirmând că Bruxelles-ul face mai mult rău Europei decât Moscovei.

Unii lideri europeni au spus că sancțiunile au fost o greșeală”, a declarat presei șeful politicii UE, Joseph Borrell, luni la sosirea la sediul blocului pentru discuții privind eliminarea lacunelor din regimul de sancțiuni și creșterea presiunii asupra Rusiei.

Este ceea ce a trebuit să facem și vom continua să facem”, a adăugat el.