• Rusia bombardează zone populate în încercarea de a distruge moralul ucrainenilor.
  • Ministerul britanic al Apărării compară strategia Rusiei cu campaniile sale din Siria în 2016 și din Cecenia în 1999, când armata rusă a efectuat bombardamente intense asupra zonelor locuite.
  • Avansarea Rusiei a fost încetinită de faptul că Ucraina a vizat liniile sale de aprovizionare.

Serviciile de informații militare britanice au declarat, duminică, că forțele rusești au vizat zonele populate din Ucraina, dar că puterea rezistenței a încetinit avansul rusesc, potrivit Reuters.

„Amploarea și forța rezistenței ucrainene continuă să surprindă Rusia”, a declarat serviciul britanic de informații militare într-o actualizare. Rusia „a reacționat vizând zone populate din mai multe locații, inclusiv Harkov, Cernihiv și Mariupol”.

Ministrul britanic al Apărării susține, la rândul său, că Rusia bombardează zone populate în încercarea de a distruge moralul ucrainenilor. Acesta mai afirmă că forța rezistenței ucrainene continuă să surprindă Rusia, care a răspuns vizând orașe precum Harkov, Cernihiv și Mariupol, potrivit BBC News.

Recomandări

ALERTĂ ÎN NORVEGIA
IOHANNIS VREA ÎN SENAT
ISRAELUL DEPĂȘEȘTE LINIA ROȘIE
BANII VIN, BANII PLEACĂ!
CUM TE INFLUENȚEAZĂ POLITICA
UE AJUTĂ DUPĂ INUNDAȚII

De asemenea, este comparată strategia Rusiei cu campaniile sale din Siria în 2016 și din Cecenia în 1999, când armata rusă a efectuat bombardamente intense asupra zonelor locuite.

„Rusia a folosit, anterior, tactici similare în Cecenia, în 1999 și în Siria, în 2016, folosind atât muniții aeriene, cât și terestre”, au precizat serviciile de informații militare britanice.

Raportul mai afirmă că avansarea Rusiei a fost încetinită de faptul că Ucraina a vizat liniile sale de aprovizionare.