• Zelenski a făcut noi declarații despre conflictul din Ucraina care, în curând, va ajunge la a 11-a zi.
  • Acesta s-a adresat locuitorilor din regiunea Donbass în limba rusă.
  • Acesta îndeamnă oamenii să se apere și să nu se lase influențați de „propagandă”.

Zelenski a îndemnat oamenii să se apere împotriva atacurilor militarilor ruși și să nu se lase influențați de „propagandă”. De asemenea, președintele Ucrainei i-a asigurat pe locuitorii din Donbass că „au fost și vor fi întotdeauna cetățenii” țării.

„Ocuparea orașelor ucrainene este temporară, Kherson, Konotop, Melitopol, Berdyansk. Locuitorii acestor orașe expulzează ocupanții în fiecare zi cu hotărârea și cu unitatea lor. Este un eroism deosebit să protestezi când orașul tău este ocupat, când nu există arme și când ți se răspunde cu focuri de armă, dar nu fugi când nu există armură și un transport de personal blindat vine spre tine.

Fiecare metru al pământului nostru ucrainean, recucerit prin proteste și umilire a ocupanților, este un pas către victoria întregii Ucraine. Aceasta este o șansă pentru o viață. Ucrainenii, în toate orașele noastre în care a intrat inamicul, simțiți, treceți la ofensivă!

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Donbass nu a fost niciodată pus în genunchi și nimeni nu poate fi pus în genunchi. Donbass, acum este momentul! Facem un apel către toți oamenii din teritoriile ocupate temporar și care nu au fost șterse de propagandă! Luptă, luptă pentru drepturile tale, libertate, Ucraina, împreună cu Herson, Berdyansk, Kiev și alte orașe ucrainene care prețuiesc viața!

Trebuie să ieșim și să alungăm acest rău din pământul nostru, astfel încât să nu facă noi LND și DPR, în care o viață normală este, pur și simplu, imposibilă – doar sclavie și doar în genunchi.

Facem apel la toți oamenii din teritoriile ocupate temporar. Pentru toți cei care ne aud, cine nu a șters memoria propagandei, cine nu și-a închis ochii de frică…luptă!… Comparați doar Donețk după opt ani de război și Harkov după opt zile de război. Ți s-a spus că distrugem orașe. Uită-te la Harkov! Uită-te la Cernihiv! Bombele de 500 de kg aruncate pe casele ucrainenilor ne-au ucis, ne-au ucis copiii”, a spus președintele ucrainean.

Poporul nostru, ucrainenii noștri, nu se retrag. Nu renunță. Nu opriți rezistența! Ei strigă către ocupanți – du-te acasă! Este un eroism deosebit să protestezi când orașul tău este ocupat. Chiar și temporar. Fiecare metru din pământul nostru ucrainean, câștigat prin proteste și umilire a ocupanților, este un pas către victorie pentru toată Ucraina.

Ucraineni, în toate orașele noastre unde a venit inamicul, simțiți-o! Treci la ofensivă! Trebuie să ieși afară! Trebuie să luptăm! Ori de câte ori este posibil. Ca și în Herson, ca și în Berdiansk, ca și în Melitopol, ca și în Konotop. Trebuie să ieșim și să alungăm acest rău din orașele noastre!

Nimeni nu a forțat Donbass-ul să îngenuncheze. Și nimănui nu i s-a dat ocazia să-l pună în genunchi. Toată lumea din Donețk și Lugansk cunoaște aceste cuvinte. Ce acum? Donbass, acum este momentul! Facem un apel către toți oamenii din teritoriile ocupate temporar, către toți cei care nu au fost influențați de propagandă, care nu au avut ochii închiși de frică, cei care nu au fost desfigurați de cinism, luptă! Pentru drepturile tale, pentru libertatea ta. Împreună cu Herson și Berdiansk, împreună cu Kiev și cu alte orașe ucrainene.

Și Rusia a făcut-o în fața ochilor tăi. De aceea, apără-te! Altfel, îți va lua viețile și casele. Ucraina nu trage în propriii oameni și nu aruncă în aer clădiri rezidențiale. Și toți cei din Donbass au fost și vor fi întotdeauna cetățenii noștri”, a spus Zelenski.