• Serviciul de securitate ucrainean a anunțat marți că l-a arestat pe politicianul pro-rus Viktor Medvedciuk.
  • Viktor Medvedciuk se afla în arest la domiciliu pentru suspiciune de trădare, dar a fugit la câteva zile după invazia rusă.
  • Medvedciuk, care spune că Putin este nașul fiicei sale, a negat acuzațiile.

Serviciul de securitate ucrainean (SBU) a anunțat, marți, că l-a arestat pe politicianul pro-rus Viktor Medvedciuk, potrivit BBC News.

Viktor Medvedciuk se afla în arest la domiciliu pentru suspiciune de trădare, dar a fugit la câteva zile după invazia rusă.

Mulțumesc tuturor ofițerilor SBU, în special anchetatorilor și ofițerilor de contrainformații ai serviciilor speciale ucrainene, care, urmând instrucțiunile președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, și-au dovedit profesionalismul și au condus această operațiune specială pe mai multe niveluri fulgerătoare și periculoasă de reținere a parlamentarului Medvedchuk. Niciun trădător nu va scăpa de pedeapsă și va fi tras la răspundere conform Legii Ucrainei. Pentru toată gravitatea, pentru toate crimele de astăzi, care au dus la acțiunile sale personale, inclusiv”, a spus președintele SBU Ivan Bakanov.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Medvedciuk, care spune că Putin este nașul fiicei sale, a negat acuzațiile.

O fotografie distribuită pe rețelele de socializare pare să-l arate cu un aspect dezordonat, în cătușe și purtând uniformă militară.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că a văzut imaginea, dar că nu poate spune dacă este autentică.