• Un grup de soldați ruși au fost aruncați în aer de una dintre propriile mine, după ce au fost păcăliți de o farsă telefonică ucraineană.
  • Se pare că trupele, care fuseseră detașate în Mariupol, s-au îndreptat spre o casă de la periferia orașului, după ce au primit un apel în care se spunea că acolo erau staționați membri ai Regimentului Azov din Ucraina.
  • Primăria din Mariupol a afirmat că unul dintre ruși a fost ucis, în timp ce un altul și-a pierdut piciorul, rămânând internat într-un spital din Donețk.

Un grup de soldați ruși au fost aruncați în aer de una dintre propriile mine, după ce au fost păcăliți de o farsă telefonică ucraineană.

Se pare că trupele, care fuseseră detașate în Mariupol, s-au îndreptat spre o casă de la periferia orașului, după ce au primit un apel în care se spunea că acolo erau staționați membri ai Regimentului Azov din Ucraina.

O postare pe Telegram a primarului orașului a spus că aceștia au intrat în interiorul casei vrând să îi găsească, ca mai apoi să fie aruncați în aer de munițiile așezate mai devreme.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Mesajul de război a susținut că unul dintre soldați a fost ucis în explozie, în timp ce un altul a fost spitalizat după ce și-a pierdut un picior.

Primăria din Mariupol a afirmat că unul dintre ruși a fost ucis, în timp ce un altul și-a pierdut piciorul, rămânând internat într-un spital din Donețk.

Regimentul Azov, cunoscut și sub numele de Batalionul Azov, este un grup controversat de soldați care a fost încorporat oficial în Garda Națională a Ucrainei în 2014, după ce a recucerit Mariupolul de la separatiștii pro-ruși în iunie același an.

O serie de soldați au fost acuzați de legături cu neonazismul după ce au fost fotografiați purtând simboluri SS și svastici.

Într-o evoluție separată, luni, trupele rusești au fost avertizate să părăsească Ucraina de către președintele Volodimir Zelenski, în timp ce forțele sale au lansat o ofensivă majoră.

Armata ucraineană încearcă în prezent să recupereze teritoriul invadat în apropierea orașului Kherson din sudul țării, după ce a pierdut zona la începutul anului.

Rusia a răspuns atacului susținând că asaltul a eșuat, deși se crede că acesta le-a perturbat serios lanțul de aprovizionare.

Războiul în curs de desfășurare a făcut mii de victime și a provocat milioane de strămutați, dar în ultimele săptămâni luptele intense au dus la un oarecare impas, iar Rusia se străduiește să obțină noi câștiguri.

Au existat zvonuri potrivit cărora trupele rusești s-au rănit în mod deliberat pentru a evita lupta, în timp ce 1.000 de soldați au refuzat să se întoarcă de la misiunile din Kazahstan.

Vorbind într-o alocuțiune nocturnă, Zelenski a spus: „Dacă vor să supraviețuiască, este timpul ca militarii ruși să fugă. Să plece acasă.”