• Rusia a pierdut între 20 și 30% din forțele sale blindate de la începutul invaziei în Ucraina.
  • Analizele americanilor spun că rușii au o capacitate de artilerie mai mare decât ucrainenii.
  • Șefului Statului Major american spune: ,,Rușii recurg la focuri haotice, care nu au întotdeauna un efect militar”.

Rusia a pierdut între 20 și 30% din forțele sale blindate de la începutul invaziei în Ucraina. Este declarația Șefului Statului Major american.

Analizele americanilor spun că rușii au o capacitate de artilerie mai mare decât ucrainenii, însă cei din urmă folosesc tehnici mai bune pentru ai contracara, spune Mark Milley, șeful Statului Major al SUA.

,,Rușii îi depășesc numeric din punct de vedere al artileriei, îi depășesc numeric pe ucraineni. Estimările variază. Unii spun patru, cinci, șase la unu. Alții spun zece, 15 la unu. Alții spun 20 la unu. Care este adevăratul număr exact, voi păstra evaluările noastre în domeniul clasificat. Potrivit estimărilor publice, aproximativ 20.000 de civili ucraineni au fost uciși” , spune Mark A. Milley șeful Statului Major SUA.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Bătălia pentru controlul Donbasului a dus la tot mai multe victime. Armata rusă a lovit cu rachete o zonă rezidențială din regiunea Donețk.

,,Toată lumea era pe câmp, lângă casa noastră. Ne făceam treburile acasă. Apoi s-a auzit o bubuitură și am căzut cu toții. Era mult praf și fum. Nu mai există casă” , transmite Viktor Miller rezident în Pokrovsk.